Haka jäi 1-1 -tasapeliin EIF:n kanssa

Hakalla oli kaikki saumat palata voittojen tielle vaisun HIFK-pelin jälkeen. Kasvojenkohotus onnistu vain yhden pisteen arvoisesti, kun tällä kaudella jo kuudennen tasapelinsä pelannut EIF taisteli Tehtaan kentältä 1-1 -tasapelin.

Avauspuoliajalla Haka oli vahvalla pelipäällä ja maalipaikkoja oli useita. Yhtään onnistumista ei kuitenkaan nähty.

Toinen puolisko alkoi vauhdilla, kun Marco Paunovic vei Hakan johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen. Anton Popovitch antoi hyvän kulmapotkun ja Paunovic pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä maaliaan.

Tuos osumasta kului vain pari minuuttia ja EIF tasoitti pelin. Jacob Bushue laukoi pallon Hakan maalin alakulmaan.

– Siinä emme saaneet tarpeeksi prässiä aikaan ja EIF pääsi tekemään maalin aivan liian helposti, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong harmitteli.

Toinen puoliaika oli muuten tasaisempi kuin ensimmäinen. EIF oli välillä niskan päällä, mutta loppua kohden Haka paransi otettaan.

– Heidän maalivahtinsa pelasi hyvän ottelun ja me emme olleet tarpeeksi fiksuja. Maalin jälkeiset viisi minuuttia ovat aina kriittisiä ja nyt me nukahdimme juuri siinä, Armstrong ynnäili.

Viidenneksi Ykkösessä noussut Haka jatkaa pelejään ensi lauantaina. Tuolloin vastassa on vieraskentällä AC Oulu.

Hakan kokoonpano: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, David Abidor, Marco Paunovic (var.), Henri Malundama, Joona Tapani (69. Antto Hilska), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Jonni Thusberg (60. John Fagerström), Samuel Chidi (80. Gerald Ben), Salomo Ojala.