Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan kärkipelit jatkuvat lauantaina

Hakan viime aikojen otteluohjelma on ollut sarjataulukkoon peilattuna vähintäänkin haastava. Jaro-ottelun alkaessa Jaro oli sarjataulukossa toisena, edellisen HIFK-ottelun kuluessa HIFK piti kiinni sarjan kärkipaikasta ja lauantaina Tehtiksellä vieraileva Ekenäs IF on ottelun alkaessa Ykkösessä sijalla kolme kerättyään kymmenestä pelaamastaan ottelusta muhkeat 17 pistettä. Haka keikkuu sarjan puolivälissä 14 pisteen saalilla tasapisteissä edellään olevan AC Oulun ja perässään olevan AC Kajaanin kanssa.

– Ei tässä sarjassa ole helppoja otteluita, mutta kyllä meidän otteluohjelma on tällä hetkellä hurja. Samalla se on tietenkin myös erittäin hyvä haaste meidän nuorelle joukkueellemme, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kertoo.

Jaroa vastaan Pietarsaaressa Haka nappasi tyylipuhtaan 2-0-vierasvoiton, mutta edellinen ottelu Helsingissä päättyi HIFK:n kotivoittoon samoin numeroin. Armstrong löytää yksinkertaisen syyn erolle noiden otteluiden tuloksissa.

– Jaroa vastaan me pystyimme luomaan 8-10 laadukasta maalipaikkaa ja se aika usein, kuten nytkin, riittää voittoon. Helsingissä olimme vaikeuksissa etenkin hyökkäyspelin suhteen ja maalipaikkoja meillä taisi olla vain kaksi tai kolme. Se on auttamatta liian vähän ja siihen meidän pitää keskittyä.

Toukokuun alussa EIF ja Haka kohtasivat Tammisaaressa ja silloin tuloksena oli pistejako maalittoman tasapelin jälkeen. Haka taisteli tuolloin lähes koko toisen jakson vajaalla Gerald Benin punakortin myötä. Nyt edessä on kuitenkin kotiottelu, joissa Haka on ollut vahva tammisaarelaisia vastaan. Ekenäs IF on onnistunut voittamaan Hakan Tehtiksellä seurojen keskinäisen historian aikana ainoastaan kerran.

– Nämä kotiottelut ovat meille tietenkin todella tärkeitä ja näistä meidän pitää ottaa ehdottomasti voittoja.

EIF pelasi edellisellä kierroksella kotonaan KTP:tä vastaan ja nappasi siitä voiton maalein 3-2. Harmaita hiuksia tammisaarelaisille aiheutti se, että Johan Estlander joutuu katselemaan Haka-ottelun sivusta kahden keltaisen myötä tulleen punakortin johdosta. EIF:n tuossa ottelussa jättivät kysymysmerkkejä Hakan valmennusjohdon mieliin.

– Heidän ykköshyökkääjänsä Felix De Bona istui koko ottelun penkillä ja Etchu Tabe tuli kentälle vasta vaihtojen myötä. En tiedä miksi he olivat penkillä, mutta heidät meidän täytyy pystyä pimentämään, jos he kentällä ovat lauantaina. Vaikea sanoa oliko kyse lepuutuksesta vai jostain muusta, Armstrong pohtii.

Samalla, kun pitää nollata EIF:n yläkerta, pitää myös keksiä keinot vihreävalkoisten puolustuksen avaamiseksi. Se ei ole ollut helppoa kenellekään tällä kaudella.

– EIF on todella hyvin organisoitu joukkue ja he ovat päästäneet ainoastaan kuusi maalia tämän kauden Ykkösessä, eli vähiten koko sarjassa. Heillä on aika kookkaat topparit, joten meidän pitää pystyä hyvällä liikkeellä häiritsemään heitä, tehdä juoksuja linjan taakse ja saada palloja sinne.

Hakan oma kokoonpanotilanne on haastava lauantain ottelun alla.

– Loukkaantumistilanne on se mikä se on ja sen kanssa on elettävä. ”Frido” (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) on poissa koko kauden, Jaakko Rantanen joutui lopettamaan uransa, Ville-Valtteri Starck oli poissa Helsingissä, kelpo pelin Helsingissä pelannut Joona Kari on nyt pelikiellossa ja sen lisäksi Joona Tapani, Reetu Räsänen ja John Fagerström ovat poteneet viikon kuluessa flunssaa, joten paljon on vielä avoinna lauantain kokoonpanon suhteen.

Hakan materiaalissa riittää kuitenkin leveyttä ja harjoituskentällä on nähty lupaavia otteita.

– Kuten todettua meillä on aika nuori joukkue, jolla ei vielä hirveästi ole Ykkösen tason pelejä alla. Nyt näille nuorille miehille on näyttöpaikkoja tarjolla ja sitä roolia pitää pystyä ottamaan. Pelaamalla nyt hyvin, on minuutteja luvassa kesän kuluessa varmasti, Armstrong vihjaa lopuksi.

Hakan ja EIF:n välinen Ykkösen kamppailu pelataan Tehtiksellä lauantaina 30.6. kello 15.00 alkaen. Ottelun voit katsoa suorana lähetyksenä myös Elisa Viihde Sportilta. Ottelun jälkipelit pelataan Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä! Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT