Haka ja Lahti tasasivat pisteet

FC Haka lähti kotiotteluunsa FC Lahtea vastaan voitto taskussaan edellisestä ottelusta ja ennakoissa tämä matsi luettiin niihin, joista on lupa odottaa jopa toista kolmen pisteen ottelua. Sitä ei kuitenkaan nähty, vaan kotijoukkue saa olla enemmänkin tyytyväinen, että nousi lopulta 2-2 -tasapeliin.

Koskilaiset lähtivät otteluun usein muutoksin, sillä Jami Kyöstilä ja Medo huilasivat korttitilin täytyttyä, mutta myös rotaatiota oli havaittavissa Eero Markkasen, sekä Samuel Chidin aloittaessa penkillä. Puolustuksessa Jonas Häkkisen toppariparina aloitti AC Kajaanista lainalla oleva Johannes Kytilä.

Ottelun alussa Lahti pääsi jo kolmannella minuutilla vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Vahid Hambo laukoi selvästi ohi maalin Jakob Tånnanderin tullessa hyvin vastaan.

15. minuutilla Jasin-Amin Assehnoun ei se sijaan erehtynyt, kun pääsi hieman helpohkosti riistämään pallon ja laukomaan ohi ruotsalaisvahdin.

Tauolle ottelussa siirryttiin kuitenkin tasalukemissa 1-1, sillä Salomo Ojala pääsi puolestaan nokikkain Joona Tiaisen kanssa ja sijoitti pallon varmasti oikeaan nurkkaan uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan. Maali herätti ottelun jälkeenkin vielä keskustelua, sillä Ojala oli tilanteessa paitsiossa. Pallo tuli hänelle lahtelaispelaajan jalasta, joten tuomari Jani Laaksonen hyväksyi maalin pienen neuvottelun jälkeen kollegansa kanssa.

Puoliajalla Haka teki yhden vaihdon Saibou Keitan jäädessä sivuun ja hänen tilalleen juoksi Samuel Chidi.

Toisella jaksolla Assehnoun pääsi jälleen kasvokkain Tånnanderin kanssa, mutta tällä kertaa Haka -vahti vei pidemmän korren hyvän vastaantulonsa ansiosta. Tämän jälkeen Maximus Tainio esitteli potkutekniikkaansa kuudentoista takaa, mutta Tiainen sai vedon torjuttua oikeasta alakulmasta.

Jean-Cristophe Coubronnen veto samoilta metreiltä, mutta toisessa päässä, oli sen sijaan sitä luokkaa, ettei laukauksessa hyvin mukana ollut Tånnander yksinkertaisesti ylttänyt sitä torjumaan oikeasta ylänurkasta.

Kotijoukkue tuli vielä toistamiseen tasoihin, kun Anton Popovitchin antaman vapaapotkun seurauksena pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja lopulta Antto Hilska pääsi tuikkaamaan sen verkkoihin. Tästäkin maalista tuomarit kävivät keskustelua, mutta lopulta se hyväksyttiin lahtelaisten protestoinnista huolimatta.

Ottelun viimeisten minuuttien aikana molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa voittomaaliin. Tino Purme haistoi hyvin Tiaisen syötön ja liukui pallon tolppaan. Toisessa päässä Mikko Viitikko pääsi puolestaan kokeilemaan läheltä, mutta Jakob Tånnander nollasi hänen aikeensa kädellään.

Ottelu päättyi siis 2-2 -tasapeliin, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että Hakalle se piste maistui varmasti enemmän. Joukkue nousi kahdesti tappiolta tasoihin. Myös Teemu Tainio vaikutti ohkaisesti tyytyväiseltä suoritukseen.

– Oli siinä paikat voittoonkin, mutta tasuri oli lopulta aika lailla maksimi tästä pelistä. Etenkin toisella puoliajalla tuntui meidän pelaajilla painavan väsymys jaloissa.

Takana alkaa olemaan kiivastahtinen elokuu ja päävalmentaja vaikuttaa sen päättymiseen huojentuneelta.

– Elokuu oli meille todella raskas kuukausi, mutta kahdessa viimeisessä pelissä pääsimme pisteille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kun ottelutahti alkaa olla jatkossa vähän inhimillisempi. Suunta on oikea.

Kuvat: Jussi Rämä