Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ja Lahti tasasivat pisteet jälleen

FC Hakan ja FC Lahden kohtaamiset ovat olleet viime vuosina harvinaisen tasaisia. Poikkeusta ei tehnyt tämänkään kertainen ottelu, sillä lauantai -illassa Tehtaan kentällä käyty ottelu päättyi 1-1 -tasatulokseen.

Molemmat joukkueet tosin lähtivät otteluun vain voitto mielessään ja tämän joukkueiden pelaamisesta myös näki. Kumpikaan joukkueista ei lähtenyt peruuttelemaan tai varmistelemaan, vaan enemmänkin pelaamaan taistelevaa ja rohkeaan hyökkäämiseen pyrkivää peliä.

Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty, vaikka molemmilla oli siihen omat paikkansa. Hakalla oli vielä aivan jakson loppuhetkillä loistava mahdollisuus siirtyä ennen taukoa johtoon, kun Atte Sihvonen pääsi yrittämään pariin otteeseen lähietäisyydeltä, mutta Antonio Regueron vartioima maali pysyi edelleen puhtaana.

Vierasjoukkue lähti toiselle jaksolle ensimmäistä rohkeammin hyökkäämään, sillä puolustuksen Penninkangas vaihtui hyökkääjä Albion Ademiin.

Lahti oli pakotettu tekemään myös toisen vaihdon heti jakson alkupuoliskolla, kun Haka -taustainen Juho Pirttijoki törmäsi yhteen Donaldo Ackan kanssa sillä seurauksella, että Pirttijoki joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan ottelun 53. minuutilla.

Pari minuuttia tämän jälkeen Hakalla oli kaksi loistavaa paikkaa avausmaaliin. Ensin Rogerson pääsi ajamaan vasemmalta keskelle vetopaikkaan, mutta Reguero venytti pallon tolpan juuresta kulmaksi. Kulmapotkua meni antamaan Elias Collin, joka pelasi pallon lyhyenä Janne-Pekka Laineelle, sai pelivälineen takaisin ja ajoi itsensä vetopaikkaan. Puolustajan Veikkausliigan avausmaali jäi kuitenkin vielä odotuttamaan, sillä tulinen vasemman jalan laukaus helähti ylärimasta maalipotkuksi.

Koskilaisyleisö ja paikalle saapuneet entiset Haka -pelaajat saivat aihetta juhlaan, kun Logan Rogerson puski pallon maaliin ottelun 86. minuutilla. Janne-Pekka Laine lähetti kuudentoista nurkalta matalan keskityksen maalin edustalle, mihin uusiseelantilainen syöksyi päineen väliin ja puski pelivälineen yli Regueron ja yläriman kautta maaliin.

Hetken näytti jo siltä, että koskilaiset saavat napattua tärkeän, täyden pistepotin itselleen, mutta toisin kävi. Jos edellisessä kotiottelussa viimeisen minuutin tasoitusosumaa juhlittiin, kuin voittoa, niin tällä kertaa tunnelmat olivat päinvastaiset. Lahti sai painetta maalin edustalle ja lopulta Loorents Hertsi ehti jalkoineen palloon juuri, kun Aatu Hakala oli liimaamassa palloa käsiinsä.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli ottelun jälkeen luonnollisesti äärimmäisen pettynyt viime hetken tasoitukseen.

– Tietenkin ketuttaa, kuin pientä oravaa. Jalkapallo on julma peli joskus. Puolitoista viikkoa sitten me oltiin se, joka tuli tasoihin SJK:a vastaan ihan lopussa.

– Jossain vaiheessa peli alkoi aaltoilemaan, Lahdella oli omat hetkensä ja meillä oli omat hetkemme. Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, niin saatiin sellaisia aika mielenkiintoisia vastahyökkäyksiä.

Hakalla oli takanaan raskas viikko, sillä tämä oli kolmas rypistys kuuteen päivään. Keskiviikon Kotkan iltapelin jälkeen ei palautuminen ollut paras mahdollinen ja tämä näkyi myös kentällä.

– Oli tiedossa, että väsyneitä jätkiä siellä oli meillä. Harmittaa poikien puolesta. Pelaajat teki kyllä kaikkensa, en olisi voinut enempää pyytää, Tainio antaa lopuksi tunnustusta.

Vanhat hakalaiset kokoontuivat jälleen yhteen Haka Old Boys -tapahtumassa. Ottelun alla paljastettiin myös ensimmäiset päätykatsomon lippaan nostetut Haka -legendat.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

FC Lahden raportti.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT