Haka ja KPV pistejakoon

Haka ja KPV tasasivat pisteet 1-1 (1-1)-numeroin Hakan kauden viimeisessä kotiottelussa. Tasapelipiste nosti Hakan sarjataulukossa viidenneksi ja samalla kiinni yhteen kotiotteluun enemmän ensi kaudeksi.

Haka sai otteluun unelma-alun, kun jo viidennellä minuutilla Diogo Tomas tuikkasi maalin edestä uransa ensimmäisen osuman Hakan paidassa. Haka ehti nauttia johtoasemasta kuitenkin vain vartin verran, kun KPV nousi tasoihin Miika Hohenthalin maalilla. Hohenthal pääsi läpiajoon ja tsippasi pallon tyylikkäästi yli Ville Kauppisen. Haka sai vielä erinomaisen mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Henri Malundama pudotti rinnallaan pallon Kalle Multaselle, mutta Multasen sihti oli kastunut lauantaipäivän viileässä tihkusateessa sen verran, että laukaus meni reilusti maalin yli.

Multasella oli myös toisella puoliajalla pari hyvää paikkaa viedä Haka johtoon, mutta tällä kertaa Ykkösen maalipörssin ykkösnimi ei onnistunut puskuyrityksissään. Toinen meni ohi maalin ja toisen torjui KPV:n maalivahti. KPV ei juuri Hakan maalia päässyt hätyyttelemään, vaikka ottelu oli hyvin tasainen ja kovaa taistelua puolin ja toisin. Ottelun 83. minuutilla nähtiin uusi debytantti Hakan paidassa, kun Leevi Lundell juoksi viimeisiksi minuuteiksi kentälle esiintyen näin ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen miehistössä.

– Tasapeli harmittaa pelaajien puolesta, sillä meillä oli paikat voittoon, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong manasi ottelun jälkeen.

– Haimme ottelusta voittoa ja nämä syksyn ovat tärkeitä pelejä myös pelaajille, sillä he antavat näyttöjä ensi kautta ajatellen, Armstrong jatkoi.

KPV:n apuvalmentaja Niko Kalliokoski antoi myös tunnustusta isännille.

– Haka oli ainoa joukkue, jota emme voittaneet tällä kaudella, joten se oli meille hyvin vaikea vastus.

Haka päättää kautensa lauantaina 21.10., kun se kohtaa vieraskentällä GrIFK:n. Hakalla on vielä panosta pelissä, sillä voitolla Haka varmistaisi ensi kaudeksi yhden kotiottelun lisää. Lauantainen tasapeli nosti Hakan nimenomaan viidenneksi ohi FF Jaron.

– Lähdemme voittamaan Grania ja varmistamaan viidettä sijaa, sillä se olisi myös taloudellisesti tärkeä asia, Armstrong totesi.

Viidennen sijan lisäksi jännitettävää riittää myös Multasen maalikuninkuustaistelussa, sillä Multanen johtaa Ykkösen maalipörssiä ennen päätöskierrosta. Multanen on viimeistellyt Hakalle tällä kaudella 13 maalia ja niskaan hengittävät EIF:n Felix De Bona (12) ja Jaron Christian Eissele (11).

Ottelussa palkittiin myös kannattajien valitsema vuoden pelaaja. Tällä kaudella Chopeen maljaan nimensä sai Diogo Tomas.