Haka ja AC Oulu jakoivat pisteet

FC Haka palasi kahden tappion jälkeen pisteiden tielle, kun valkopaidat pelasivat Tehtaan kentällä 1274 katsojan edessä 2-2 -tasapelin AC Oulun kanssa.

Tehtaan kentällä nähtiin kaksi maalia jo ensimmäisen vartin aikana. Neljän minuutin kohdalla Gerald Ben pääsi läpiajosta viemään Hakan johtoon, mutta Alberto Alvarado Morin tasoitti puntit 11 minuuttia myöhemmin.

Hakalla oli puolen tunnin kohdalla loistava paikka siirtyä uudelleen johtoon. AC Oulun Walter Moore pelasti Erkka Helmisen yrityksen maaliviivalta.

Helmisen uusi paikka tuli viisi minuuttia ennen taukoa, mutta tällä kertaa AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen pelasti hakalaisen kudin yläkulmasta.

Toisella puoliajalla peli jatkui vauhdikkaana ja kumpikin joukkue onnistui kertaalleen maalinteossa. Ensin juhli AC Oulu, kun Toni Tahvanainen viimeisteli 74. minuutin kohdalla.

Oululaisten riemua kesti vain kolme minuuttia ja Haka tuli tasoihin. Henri Malundama voitti taistelupallon päätyrajalla ja pallo ajautui John Fagerströmille. Fagerström laukoi komean kääntövedon takakulmaan.

Hakalla oli lopussa loistopaikka napata täysi pistepotti, mutta Samuel Chidi ei aivan onnistunut yrityksessään.

– Pystyimme vääntämään pisteen ja oli siinä meillä sauma voittaakin. Ainoa mikä jäi tästä pelistä puuttumaan oli voitto, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong totesi.

– Alkuun kesti vähän pitkään päästä peliin mukaan ja tuntui siltä, että jahtasimme haamuja kentällä. Loppua kohden peli parani, Armstrong huomautti.

Haka on edelleen Ykkösessä viidentenä. Eroa kärkeen on yhdeksän ja toiseen sijaan kuusi pistettä. Hakan seuraava ottelu on reilun viikon päästä lauantaina. Tuolloin vieraskentällä on vastassa AC Kajaani.

Hakan kokoonpano: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, David Abidor (var.), Marco Paunovic, Henri Malundama, Pekka Lagerblom (69. Joona Tapani), Anton Popovitch, Erkka Helminen (83. Tuomas Lähdesmäki, Gerald Ben (62. Samuel Chidi), John Fagerström.