Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hyvistä asetelmista eFutisliigan pudotuspeleihin – ”Kaikki joukkueet ovat voitettavissa”

Tänä vuonna lanseerattu eFutisliigan runkosarja saatiin päätökseen viikolla ja edessä ovat pudotuspelit. Hakan kaksikko Joona ”Krompe” Vaajala ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja pääsee hyvistä lähtöasetelmista pudotuspeleihin.

Hakan neljäs sija runkosarjassa varmisti sille suoran paikan puolivälieriin. Haka keräsi runkosarjassa 22 pistettä häviten runkosarjan voittaja SJK:lle kolmella pisteellä.

– Pelillisesti ei mennyt hirveän hyvin, mutta tuloksellisesti runkosarja ei ollut huono, kun sijoituimme neljänneksi. Pelillisesti on kuitenkin vielä parannettavaa, Vaajala kertaa runkosarjaa.

Vaajala ja Koivuniemi lukeutuvat lajissa Suomen ehdottomiin huippupelaajiin ja Vaajala on edustanut myös eHuuhkajia EM-karsinnoissa. Vaajala uskoo vahvasti Hakan menestysmahdollisuuksiin.

– Tietenkin jokainen joukkue, joka on puolivälierässä, on kova. Meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet ja kaikki joukkueet ovat voitettavissa.

Kovimmiksi haastajiksi Vaajala listaa runkosarjan kärkikaksikon SJK:n ja HJK:n.

– Ne ovat varmasti ne kovimmat vastustajat, mutta kaikkia joukkueita vastaan on mahdollisuudet.

eFutisliiga järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Vaajala haluaa olla voittamassa ensimmäistä mestaruutta.

– Olisi hieno voittaa ja olla ensimmäinen mestari ikinä. Muuten eFutisliiga on ollut tosi hyvin järjestetty eikä mitään moitteen sanaa ole. Kaikki järjestelyt ovat menneet tosi hyvin, kehuu Vaajala.

Miten eFutisliigassa pelataan?

Sarjan ottelut pelataan PlayStadion 4 -konsolilla FIFA21-pelin Ultimate Team -pelimuodossa. Runkosarjassa kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen ja jokainen runkosarjan ottelu oli kaksiosainen ja yhteismaalit ratkaisivat ottelun voittajan. Runkosarjan jälkeen edessä ovat pudotuspelit, joiden ensimmäinen kierros pelataan keskiviikkona 2.12.  runkosarjassa sijoille 5-12 sijoittuneiden joukkueiden kesken. Ensimmäiseltä kierrokselta otteluparien voittajat etenevät puolivälieriin ja kohtaavat runkosarjan neljä parasta.

Puolivälierissä pelataan yksi ottelu, joka käsittää kaksi peräkkäistä peliä. Pelien yhteenlaskettu maaliero määrittää puolivälieräottelun voittajan. Välierä pelataan samalla systeemillä. Voittaja on selvillä 15.12. eFutisliigan ensimmäisen kauden palkintopotti on 10 000 € joka jaetaan eri sijoituksien mukaan.

eFutisliigaa voit seurata MTV-palvelussa, C Moressa tai Telia TV:ssä.

Hakan esports-joukkueeseen voit tutustua tarkemmin sen omilta sivuilta esports.fchaka.fi

Lisätietoa eFutisliigasta löydät täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT