Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa jättää apinan niskastaan Tammisaareen

Hakan ensimmäinen vierasottelu Miesten Ykkösessä kaudella 2018 pelataan sunnuntaina Tammisaaressa, kun vastaan asettuu Ekenäs IF.

EIF nousi Ykköseen kaudeksi 2015 ja on pistänyt Hakan sen jälkeen nuolemaan näppejään Tammisaaren vierailuilla. Ykkösessä joukkueet ovat kohdanneet Tammisaaressa neljästi ja näistä kohtaamisista EIF on voittanut kaksi. Kahdesti pisteet on pantu jakoon.

– On tosi vaikeaa analysoida mistä tuollainen johtuu. Kun olin edellisen kerran Hakassa emme hävinneet HJK:lle pitkään aikaan. Kun olin Ilveksessä, voitimme Kuopion Palloseuraa jatkuvasti ja se putki taitaa Ilveksellä jatkua edelleen. Näitä esimerkkejä riittää paljon, kun jostain joukkueesta tulee toiselle sellainen ”boogie team”. Me emme ole poikien kanssa puhuneet sanallakaan historiasta ja miettineet tuota. Me lähdemme Tammisaareen pelaamaan hyvän ottelun ja voittamaan, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong puntaroi.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo kevättalvella, kun arpa heitti Hakan EIF:n vieraaksi Suomen Cupin puolivälierissä. Se ottelu noudatti viime vuosilta tuttua kaavaa ja EIF marssi parista jatkoon 2-1-voiton turvin. EIF:n maaleista vastasivat Zacharias Ekström ja ex-Haka Etchu Tabe. Hakan kavennuksen iski Gerald Ben.

– EIF on hyvä kotijoukkue, vaikka puhti ei Cupin välierissä kantanutkaan Interiä vastaan. He pelaavat aktiivisesti ja prässäävät keskialueella voimakkaasti. Tammisaaressakin pelataan nykyään tekonurmella, joten alusta on tuttu, mutta kenttä on myös pikkuisen Tehtistä pienempi ja se varmasti auttaa kotijoukkuetta.

Ei Haka täysin voitoitta ole Tammisaaressakaan jäänyt, sillä seurojen historian ensimmäinen virallinen kohtaaminen päättyi Hakan 1-0-vierasvoittoon Suomen Cupissa kesällä 2010. Tuolloin Hakan maalista vastasi Quincy Osei.

Tuolla voitolla ei enää ole merkitystä muuten kuin kuriositeettina. Hakan valmennuksen mukaan lähtökohdat sunnuntaille ovat hyvät, eikä 2-1-tappio HIFK:lle anna koko kuvaa Hakan iskukyvystä.

– Viime viikon ottelusta kannattaa kiinnittää huomio siihen ensimmäiseen reiluun puoleen tuntiin, kun pelasimme tasakentin. Me pelasimme todella hyvää jalkapalloa ja pärjäsimme kokenutta HIFK:ta vastaan. Siitä ilmeestä aiomme pitää kiinni Tammisaaressakin.

EIF aloitti kautensa kotiottelulla sarjanousija KTP:ta vastaan ja nappasi siitä ottelusta täyden pistepotin Jacob Bushuen maalilla. Tuon ottelun tapahtumat ovat Armstrongin tiedossa.

– EIF aloitti kautensa hyvin. Pienemmällä kentällä on vähemmän tilaa ja aikaa, mutta me tiedämme, miten heidän vahvuutensa nollataan ja mihin heikkouksiin meidän kannattaa iskeä. Luottavainen mieli on ennen sunnuntaita.

Hakan kokoonpanotilanne ennen sunnuntain kamppailua on lähes yhtä hyvä kuin HIFK-ottelun alla.

– A-nuorten mukana on tänään muutama pelaaja ja David Abidor on punakortin myötä pelikiellossa, mutta meillä on käytettävissämme 19 pelaajan rinki sunnuntaina. Meillä on todella hyvä kilpailutilanne joukkueessa ja se näkyy hienosti myös harjoituskentällä tällä hetkellä.

EIF:n ja Hakan välinen Ykkösen kamppailu alkaa Tammisaaressa sunnuntaina kello 18.30 ja se on katsottavissa sekä Elisa Viihde Sportilta että Fanseatilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT