Haka haki vajaalukuisena kauden avauspisteen

FC Hakan voittotili on vielä tämän kauden Ykkösessä avaamatta, mutta Tammisaaresta oli sunnuntaina tuliaisina sentään yksi piste. Gerald Benin punainen kortti 51. minuutin kohdalla hankaloitti Hakan peliä, joten lopulta tuloksena oli 0-0 -tasapeli EIF:n kanssa.

– Piste vajaalukuisena ei ole huono juttu. Moni jää täällä ilman kokonaan. Ei poikien asennetta voi moittia, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka loi vaarallisemmat maalipaikat ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe oli lähellä onnistumista 20 minuutin pelin jälkeen. ”Fridon” yritys EIF-puolustuksen virheestä kimmahti hakalaisten harmiksi ylärimaan.

Pian perään Haka koki pahan takaiskun, kun Anton Popovitch joutui jättämään kentän loukkaantumisensa jälkeen.

– Se oli kova taklaus, missä Anton loukkaantui. Vaikea sanoa vielä loukkaantumisen vakavuudesta, mutta Anton on sen verran vahva kaveri, että uskoihin hänen olevan pian kunnossa, Armstrong sanoi.

Toinen puoliaika käynnistyi Hakan kannalta huonosti, kun Ben sai vastustajan tönäisystä suoran punaisen. Viime viikon HIFK-pelissä tasapelin varjelu ei kestänyt vajaalukuisena loppuun asti, mutta nyt EIF ei kunnon maalipaikkoihin päässyt. Tosin Hakankin vaarallisuus loppui alivoimalle joutumisen myötä.

– Olimme ottaneet opin HIFK-pelistä vajaalla pelaamisesta. Nyt emme päästäneet EIF:ia paikoille, mutta omissa hyökkäyksissäkin olisi pitänyt olla enemmän malttia, Armstrong puntaroi.

Nyt Hakalla on otteluista puolentoista viikon tauko. Seuraava kamppailu on keskiviikkona 16. toukokuuta, kun Tehtaan kentälle tulee vastaan kello 18.30 alkavassa ottelussa AC Oulu.

Hakan kokoonpano EIF:iä vastaan: Aati Marttinen, Henri Malundama, Ville Starck, Marko Paunovic, Joona Tapani, Jaakko Rantanen, Anton Popovitch (32. Jami Kyöstilä), John Fagerström (69. Samuel Chidi), Jean Fridolin Nganbe Nganbe (var.), Erkka Helminen (86. Antto Hilska), Gerald Ben (51. kentältä poisto).

EIF:n raportti