Haka hallittuun voitton GrIFK:sta

Haka pelasi viidennen tappiottoman ottelunsa putkeen lauantaina, kun GrIFK kukistui hallitun esityksen jälkeen lukemin 3-1 (1-0).

Heti ottelun alussa tapahtui ikävä loukkaantuminen, kun GrIFK:n Claudio Matrone kolhi itseään pelin ensimmäisessä tilanteessa. GrIFK ei oikein toipunut Matronen kolhusta vaan Haka otti heti ohjat käsiinsä.

Emenike Mbachu ja Kalle Multanen uhittelivat vieraiden maalia ensimmäisen vartin aikana pariinkin otteeseen. Tämä parivaljakko vastasi myös Hakan avausmaalista, joka syntyi 22. minuutin pelin jälkeen. Emenike nosti pallon takatolpalle ja Multanen nousi omiin korkeuksiinsa.

Jami Kyöstilällä oli ensimmäisellä puoliajalla kaksikin huippupaikkaa viedä Haka kahden maalin karkuteille, mutta tolppaa lähemmäksi Kyöstilä ei nousuillaan päässyt.

Heti toisen puoliajan alussa Haka onnistui, kun Jaakko Rantanen rankaisi GrIFK:n puolustuksen haparoinnista Anton Popovitchin kulmapotkussa.

Hakan uusista hankinnoista Antto Hilska pääsi tositoimiin tunnin pelin jälkeen ja vain hetkeä myöhemmin hän oli alustamassa Hakan kolmatta osumaa. Nätin kuvion päätteeksi Erkka Helmisellä oli helppo työ tehdä lähietäisyydeltä kauden avausmaalinsa.

Hakan puolustus uinahti kertaalleen kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa ja Faton Seferi pääsi tekemään GrIFK:lle lohdutusmaalin.

– Tämä oli meiltä perusesitys. Grani prässäsi alussa, mutta harva joukkue sitä jaksaa koko ottelua. Heidän kavennusmaalinsa oli harmittava, sellaisia ei saisi tulla, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

Hilskan ohella myös Arlind Basha teki debyyttinsä Hakan paidassa.

– Tässä ottelussa oli myös tärkeää, että saimme ajettua uusia pelaajia sisään. Nämä olivat heille tärkeitä minuutteja syksyä ajatellen, Armstrong mietti.

Hakan avausmaalin tehnyt Kalle Multanen teki vakuuttavan paluun valkopaitojen avauskokoonpanoon kolmen pelin huilin jälkeen. Myös Mikko-Petteri Latosaari on toipunut kolhuistaan ja hän pääsi vaihdosta kentälle.

Hakan kokoonpano GrIFK:ta vastaan: Tuomas Karjanlahti, Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Jaakko Rantanen, Jami Kyöstilä, Henri Malundama (75. Mikko-Petteri Latosaari), Anton Popovitch (69. Arlind Basha), Niilo Mäenpää, Erkka Helminen, Emenike Mbachu (61. Antto Hilska (var.)), Kalle Multanen.