Haka haki vakuuttavan voiton Oulunkylästä!

FC Haka vieraili sunnuntaina Helsingin Oulunkylässä, missä Veikkausliigan ottelua isännöi IF Gnistan. Valkopaidat olivat tyly vieras täyden kotistadionin edessä, sillä loppulukemiksi kirjattiin vakuuttavat 0-3 -lukemat.

FC Hakan haaste alkukauden aikana on ollut, että se on pystynyt pelaamaan vain toisen ottelun jaksoista omalla tasollaan. Sunnuntaina Oulunkylässä nähtiin kuitenkin tasaisen vahva valkopaitainen joukkue, eikä joukkueella ollut oikeastaan missään vaiheessa isompaa hätää. Sekä pallollinen että palloton peli toimi läpi ottelun.

Koskilaiset saivat unelma-alun, kun Evangelos Patoulidis laukoi pallon verkkoihin Maissa Fallin käynnistämän vastahyökkäyksen päätteeksi jo ottelun toisella minuutilla. Patoulidis teki hyvän pystyliikkeen pallon kanssa, laukoi kaukaa ja Gnistanin maalivahti Mathias Nilsson haparoi pallon käsiensä kautta verkkoon.

Hakan ote pelistä sai tiukemman otteen, kun Marko Bacanin iski kauden avausosumallaan tilanteeksi 0-2, kun peliä oli pelattuna 23. minuuttia. Maalia edelsi Haymenn Bah-Traoren vahva nousu oikealta laidalta, missä saksalainen jätti taakseen Teemu Penninkankaan, ajoi päätyyn, syötti pallon takaviistoon ja Bacanin sijoitti pelivälineen sisäsyrjällään tarkasti vasemman tolpan juureen.

Ensimmäisen jakson lopulla Haka hieman passivoitui ja Gnistan otti otetta, minkä seurauksena sai luotuakin yhden vaarallisen paikan, mutta Anton Lepolan huipputorjunta piti lukemat aina tauolle asti nollassa kahdessa.

Toisella jaksolla Andy Smith teki kaksi vaihtoa 63. minuutilla, kun Imani Lanquedoc ja Oliver Whyte korvasivat maalintekijät eli Evangelos Patoulidiksen sekä Marko Bacaninin. Vaihto oli onnistunut, sillä kaksikko järjesteli joukkueensa kolmannen osuman vain kymmenen minuutin jälkeen. Lanquedoc riisti pallon, syötti sen Whytelle, mistä uusiseelantilainen käänsi pelivälineen taidokkaasti kantapäällään takaisin ja Lanquedoc pääsi laukomaan terävästi ohi Nilssonin.

Enempää osumia ei ottelussa nähty ja näin ollen Haka nappasi kauden toisen voittonsa erittäin vakuuttavan esityksen jälkeen 0-3. Päävalmentaja Smith oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, mutta näkee tilaa vielä parantaa.

– Pelimme oli hyvin organisoitua ja pelaajat kommunikoivat hienosti.

– Tätä toki pyrimme tekemään joka pelissä, mutta aina se ei onnistu. Toivottavasti saamme tästä positiivisen kierteen mukaamme.

Haka piti ensi kertaa nollan omassa päässä ja oli maalipaikoissakin huomattavasti tehokkaampia, kuin aiemmissa otteluissaan. Smith oli iloinen hyökkäyspään pelaajiensa onnistumisista.

– Tämä teki erittäin hyvää heidän itsetunnolleen ja tietysti myös koko joukkueelle. Sitä me odotamme heiltä, se on heidän työnsä. He kaikki ovat harjoitelleet todella kovaa ja tässä on siitä kiitos.

– Uskon kuitenkin että pystymme vielä parempaan!