Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka matkustaa sunnuntaina sarjanousijan vieraaksi

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka kohtaa sunnuntaina jo toisenkin sarjanousijan, kun valkopaidat matkustavat Helsingin Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tammikuussa harjoitusottelussa Helsingissä. Tuolloin päädyttiin 1-1 -tasapeliin, eikä helppoa peliä ole tälläkään kertaa luvassa.

– Kova peli luvassa. He ovat vahva ja suoraviivainen joukkue, joten meidän pitää olla alusta alkaen hereillä heidän kanssaan, päävalmentaja Andy Smith painottaa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat virallisissa otteluissa vuonna 2017, kun molemmat pelasivat Ykkösessä. Tuolloin Oulunkylässä päädyttiin 1-1 -tasapeliin ja Tehtaan kentällä Haka oli maalin verran vahvempi maalein 2-1.

Tällä kaudella Gnistan on puolestaan osoittanut, että se ei tullut taistelemaan sarjapaikasta. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena pisteen Hakaa edellä kahdella voitollaan ja kahdella tappiolla. Joukkue on iskenyt jo kaikkiaan kymmenen maalia, joten koskilaisten todellakin pitää olla tarkkana. Kotijoukkueen hyökkäystä on johtanut Joakim Latonen, joka on iskenyt pallon neljästi vastustajan verkkoihin ja johtaakin liigan maalipörssiä yhdessä Helsingin Jalkapalloklubin Topi Keskisen kanssa.

Gnistan myös vahvistui tällä viikolla, kun kokenut Roman Eremenko liittyi joukkueeseen. Vastustajan päävalmentaja Jussi Leppälahden mukaan riittävässä kunnossa oleva Eremenko tullaan näkemään joukkueen kokoonpanossa keskikentällä.

Viime kierroksella lupaavasti HJK:a vastaan esiintynyt koskilaisryhmä pääsee lähtemään sunnuntain vierasreissuun samoista lähtökohdista, sillä loukkaantuneita Liam Hughesia sekä Rodrigo Macedoa lukuunottamatta kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

– Viikko on sujunut hyvissä merkeissä ja odotamme innolla huomista ottelua.

– Olemme analysoineet vastustajan sekä analysoineet omaa peliämme ja valmistautuneet sen pohjalta sunnuntain otteluun, Smith kertoo.

Gnistanin ennakko.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT