Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hakee sunnuntaina jatkoa voittoputkelleen

Haka koettaa sunnuntaina temppua, joka joukkueelta ei ole hetkeen sarjapeleissä onnistunut. Ottaa kolmatta voittoa putkeen. Tehtaan kentälle saapuu vastustajaksi tuolloin FF Jaro Pietarsaaresta.

– Voitokkaat tulokset antavat aina hyvän fiiliksen ja uskoa seuraavaan otteluun, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoo.

– Meillä on nyt menossa harvinainen viikko, kun pelien välillä on yli viikko taukoa. Tässä on pystytty kunnolla harjoittelemaan kun kyse ei ole vain palauttavista ja valmistavista harjoitteista.

Jaro muistetaan seurana, joka piti vuonna 2012 Hakan pisteellä takanaan ja aiheutti koskilaisten putoamisen Veikkausliigasta. Jaron kohtalon kausi oli 2015 eli pietarsaarelaiset pelaavat nyt Ykköstä pitkästä aikaa. Seuraa monta vuotta luotsannut Alexei Eremenko sai alkukaudesta lähteä, kun joukkue ei onnistunut raapimaan tarpeeksi pisteitä.

Haka ja Jaro ovat tämän vuoden aikana kohdanneet kahdesti ja ottelut olivat varsin erityyppisiä. Harjoituspelissä kauden alla Haka voitti Tehtaakn kentällä 4-3 ja Ykkösessä Pietarsaaressa joukkueet pelasivat maalittoman tasatuloksen.

– Jonkin verran Jaron pelaaminen on muuttunut valmentajan vaihdoksen myötä. Mitä olemme pelejä katsoneet, niin puolustuspelaaminen on heillä tiivistynyt, Martonen muistuttaa.

Martonen huomauttaa, että Jaro on täynnä hyviä yksilöitä.

– Heillä on paljon pelaajia, jotka pelasivat viime kaudella Veikkausliigaa. Mutta meidän on oltava joukkueena parempi.

Hakan pelaajatilanne on hyvä.

– Uusi loukkaantumisia ei ole. Pientä flunssaa on ollut, mutta ei mitään vakavampaa, Martonen sanoo.

Haka ja Jaro kohtaavat toisensa Tehtaan kentällä sunnuntaina 10.7. jo kello 17.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT