Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hakee revanssia HJK:sta

FC Haka matkustaa keskiviikkona Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi Bolt Areenalle Helsinkiin. Helpoksi ei voi koskilaisten Veikkausliiga -alkua kuvata, sillä ensimmäisissä kahdessa ottelussa on vastassa ennakkosuosikeiksi luettavat Honka ja HJK, mitä seuraa vieraspelireissut Rovaniemelle, sekä Maarianhaminaan.

Suomen Cupin välierässä Haka antoi kaikkensa, mutta HJK vei ottelun niukasti nimiinsä 2-3.

– HJK on minunkin papereissa suosikki ja paperilla kivikova nippu. Hyvin rakennettu joukkue ja joka paikalle huippumiehiä, joilta löytyy nopeita jalkoja, myöntää Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Joukkueethan kohtasivat jo toissa viikolla Suomen Cupin välierässä, missä HJK oli Tehtiksellä maalin verran parempi. Valkopaidat haastoivat vieraat kuitenkin tosissaan, eikä esityksen perusteella voi todellakaan tehdä Klubista ylitsepääsemätöntä estettä keskiviikon otteluun. Tätä mieltä on myös Tainio.

– Me oltiin hyvin siinä pelissä mukana, mutta ei tuon tasoiselle joukkueelle voi antaa kolmea maalia. Me puolustettiin heikosti ja ne pitää saada pois.

– Sanoin jätkillekin, että meillä on nyt vain voitettavaa, eikä lähdetä kuvia kumartelemaan. Ei todellakaan haluta olla ottavana osapuolena, vaan täytyy pystyä pelaamaan rohkeasti.

HJK:n valmentaja Toni Koskela on niinikään analysoinut Hakan pelitapaa ja nostaakin siitä muutamia yksityiskohtia esiin heidän omassa otteluennakossaan. Hän mainitsee muun muassa Hakan tavan hyökätä, sekä miesylivoiman luomisen laitoihin. Erityiseksi vahvuudeksi mies näkee myös keskikentän Medon ja Anton Popovitchin pallollisen pelaamisen.

Koskelan onneksi, mutta samalla koskilaisten harmiksi ”Popo” joutuu jättämään Honka -matsin tavoin myös tämän pelin väliin loukkaantumisesta johtuen. Samoin sivussa on edelleen Ville-Valtteri Starck. Teemu Tainiolla ei kuitenkaan ole suurta huolta poissaoloista, sillä muutoin kaikki ovat ehjiä ja joukkueessa on tilaa rotaatiolle.

– Pientä säätämistä saatetaan tehdä viime otteluun ja laittaa uutta ukkoa kentälle. Meillä on mukava kilpailu joukkueessa ja mahdollisuus saada tuoreita jalkoja kehiin, sekä laittaa kaikki täyteen pelikuntoon ennen elokuun rumbaa.

Tehtiksellä HJK ja Antonio Reguero joutuivat antamaan kaikkensa finaalipaikan varmistamiseksi.

Keskiviikkona julkaistavasta Hacastissa Mikko Aaltonen ennakoi Eero Markkasen kanssa myös illan HJK -matsia. ”Ertsin” näkemyksistä voi päätellä, että niin Klubin, kuin omatkin vahvuudet ovat joukkueessa hyvin selvillä.

– Pitää pystyä pitämään paketti kasassa koko se 90 minuuttia. Ei oo varaa nukahduksiin tai pieniin virheisiin puolustuspäässä. Klubin tasoinen jengi rankaisee niistä.

– En mä nähnyt, että Klubi olis mikään mahdoton voittaa. Kyllä nekin tulee häviään pelejä tällä kaudella – toivottavasti se olis keskiviikkona, Markkanen toivoo luottavaisena.

HJK – FC Haka keskiviikkona 8.7.2020 kello 18.30 Bolt Areena.

Ottelu nähtävissä myös Ruudussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit tilata ne edullisesti verkkokaupastamme.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT