Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hakee kolmatta voittoaan Jazzista

Haka matkustaa sunnuntaina Poriin FC Jazzin vieraaksi. Jazz on ollut Hakalle hyvä vastustaja tällä kaudella, sillä molemmista aiemmista kohtaamisista Haka on napannut täydet pisteet.

Tilanne sarjataulukossa on sellainen, että voitot olisivat äärimmäisen tärkeitä. Haka on tällä hetkellä seitsemäntenä ja nousukarsintapaikka on 12 pisteen päässä. Viiden joukkoon pääseminen tarkoittaisi yhtä kotiottelua enemmän ensi kaudeksi ja siihen on matkaa vain pisteen verran. Toisaalta putoamisrajaan on matkaa kolme pistettä.
– Voitto mielessä lähdemme Poriin ja periaatteessa mikään muu tulos ei kelpaa, Hakan päävalmentaja Kari Martonen paaluttaa.

Jazzin tilanne on tällä hetkellä tukala, sillä joukkue on sarjassa viimeisenä kymmenen pistettä keränneenä. Porilaisten päävalmentaja vaihtui kauden aikana, kun John Allen siirtyi FC Interin palvelukseen ja tilalle tuli Jani Uotinen.
– Jazzin peli on mennyt pelaavampaan suuntaan ja heidän pelinsä on ihan hyvin huomissaan. Vieraskentällä on tekemistä voiton saamiseksi, mutta meillä on hyvä harjoitusviikko alla ja joukkue on pääosin terveenä.

Hakalla on allaan kolme peräkkäistä voitotonta ottelua. Martonen näkee kuitenkin tulosten takaa myös hyviä merkkejä.
– Kahdessa edellisessä vieraspelissä meillä on ollut hyvä ilme ja taistelutahto. Viimeksi Turussa pelasimme ihan hyvän pelin ja saimme luotoa yhtä paljon maalipaikkoja kuin TPS, mutta emme olleet maalien edessä riittävän kovia kummassakaan päässä.

Vastustajat ovat päässeet rokottamaan Hakaa kovalla prosentilla nimenomaan maalin läheisyydestä. Toisessa kenttäpäädyssä taas ei ole pystytty käyttämään omia tilaisuuksia hyväkseen. Martosen mukaan tähän on kiinnitetty huomiota.
– Osin se on tietenkin myös pelaajatyyppikysymys, mutta treeneissä on käyty läpi sitä, että meidän on oltava oman maalin edessä ensimmäisenä pallossa. Vastustajan päässä meillä oli TPS:aa vastaan 5-6 erinomaista paikkaa, mutta pallo ei pomppinut meille.

Hakan terveystilanne on kohtalaisen hyvä ottelun alla. Henri Malundama, Juho Saarinen ja Jesse Ahonen ovat kuitenkin edelleen sivussa.
– ”Henkka” ja Juho ovat vielä pois, mutta ovat jo aika lähellä paluuta. Jessellä on polven sivusiteessä repeämä. Se ei vaadi leikkausta, mutta hän on kuitenkin seuraavat 4-5 viikkoa sivussa.

FC Jazzin ja Hakan välinen ottelu pelataan Porin Stadionilla sunnuntaina 28.8. kello 18.30 alkaen. Hakan seuraava kotiottelu on sen sijaan lauantaina 3.9., kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi KPV.

(Kuva: Jussi Rämä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT