Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka avaa pelikautensa perjantaina

Hakan kausi 2016 alkaa pelien osalta perjantaina, kun koskilaiset lähtevät vierailulle Esport Arenalle Espooseen. Siellä vastaan asettuu FC Honka.

Haka valmistautuu parhaillaan huhtikuussa alkavaan Ykköseen, eikä kaukana ollut, etteikö myös Honka olisi tällä kaudella Ykkösen joukkue. Hakan ex-käskyttäjä Juho Rantalan valmentaman espoolaisnipun tie Kakkosesta ylöspäin tyssäsi huiman viime kauden jälkeen vasta KPV:tä vastaan pelatussa kaksiosaisessa nousukarsinnassa.

Hakan mennyt kausi Ykkösessä oli puolestaan varsin kaksijakoinen. Kotona joukkue esiintyi lähes poikkeuksetta viihdyttävällä, tehokkaalla ja ennen kaikkea voitokkaalla ilmeellä, mutta vieraspeleissä oli takkuisempaa ja sarjasijoitus oli vasta kuudes.

Vaikka Haka ja Honka pelasivat menneellä kaudella eri sarjatasoilla, olivat joukkueet kuitenkin kauden aikana vastakkain Suomen Cupissa. Huhtikuisella Tehtiksellä pelattu ottelu päättyi Hakan 3-2-voittoon.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen lähtee perjantain Honka-otteluun hyvillä mielin tiedostaen vastaan asettuvan joukkueen vaarallisuuden.

– Me olemme nyt 2,5 viikkoa olleet treenikentällä tänä vuonna ja hyvä virinä on ollut koko ajan. Kyllä jätkät jo odottavat, että päästään pelaamaan. Sitä vartenhan tuolla treenikentällä huhkitaan.

– Kovilla pelimiehillä varustettu kovatasoinen joukkue sieltä vastaan asettuu ja vielä, kun peli on Espoossa he saavat varmasti pientä lisäpontta siitäkin kauden avaukseensa, Martonen pohtii.

Treenitahti on ollut alkuvuodesta kova, eikä Honka-peliäkään varten herkistellä sen enempää.

– Honka-ottelu on kahdeksas tapahtuma tälle viikolle, joten mitään sen suurempaa herkistelyä ei olla suoritettu. Tämä ottelu on yksi hyvä harjoitus lisää tälle harjoitusjaksolle, Martonen taustoittaa.

Ottelun tavoitteetkin ovat Martosella kirkkaina mielessä.

– Totta kai voitto on iso asia aina, kun lähdetään pelaamaan, mutta perjantaina vähintään yhtä iso juttu on nähdä testipelaajat pelaamassa isolla kentällä ja saada viitteitä siitä, ovatko he sopivia palasia meidän Ykkösen joukkueeseemme ensi kaudeksi, Martonen miettii.

Kokoonpanotilanne on ottelupäivän aattona vielä avoin.

– Kolme kundia lähti inttiin vuodenvaihteessa ja heidän saaminen perjantaiksi Espooseen on epätodennäköistä. Lisäksi osa pelaajista on hieman sairastellut viime aikoina, joten kokoonpano selviää vasta pelipäivänä. Muutama mielenkiintoinen testipelaaja nähtäneen kuitenkin Hakan mukana, Martonen valottaa.

Hongan ja Hakan välinen harjoitusottelu alkaa Esport Arenalla perjantaina 22.1. klo 14.00.

Kuva: Jan Lindroos

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT