Haka 3-1 -voittoon hellepelissä

FC Haka kuittasi lauantaina toukokuisen tappionsa AC Kajaanille. Kainuulaisryhmä nöyrtyi Tehtaan kentällä lukemin 3-1 (2-1).

Olosuhteet Tehtaan kentällä olivat todella helteiset, joten juomatauot olivat ottelussa enemmän kuin tervetulleita.

Haka aloitti ottelun pirteästi. Avausmaali syntyi näyttävän kuvion pääteeksi 12. minuutin kohdalla. Salomo Ojala ja Jami Kyöstilä puhkoivat AC Kajaanin puolustuksen ja Erkka Helminen pääsi siirtämään Hakan johtoon.

Hakalla oli sauma tappaa peli vain pari minuuttia myöhemmin. Henri Malundama kaadettiin rangaistusalueella ja erotuomari Lassi Siukkola näytti rangaistuspotkua. Anton Popovitch laukoi pallon pilkulta vasemmalta ohi maalin.

AC Kajaani pääsi kuin varkain tasoihin 27. minuutilla. Hakan epäonnistuneen vaparikuvion päätteeksi vieraat pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen. Avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi, mutta tuomari hyväksyi osuman Jami Kyöstilän omana maalina.

Pian puolen tunnin jälkeen Hakalla on mainio sauma mennä uudelleen johtoon Helmisen vapautettua Ojalan läpiajoon. AC Kajaanin puolustaja ehti putsaamaan pallon väljemmille vesille viime hetkellä. Seuraava huippupaikka tuli Helmiselle Samuel Chidin syötöstä, mutta ohjaus meni niukasti ohi.

Nelisen minuuttia ennen taukoa Haka vihdoin onnistui toistamiseen. Joona Tapani pääsi irtopalloon ja laukoi tarkan vedon alakulmaan.

Toisella puoliajalla kuumuus alkoi tehdä tehtäväänsä eikä Haka tahtonut saada peliä tapettua. AC Kajaanilla oli omat saumansa tulla tasoihin, mutta helpottava kolmas maali syntyi seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Vaihdosta kentälle juossut Tuomas Lähdesmäki laukoi Hakalle vapauttavan maalin.

– Kyllä tämä oli ansaittu voitto. Olosuhteet olivat vaikeat, mutta 3-1 -voittoon pitää olla tyytyväinen, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

– AC Kajaani on kova joukkue. He ovat esimerkiksi voittaneet sarjakärki HIFK:n tällä kaudella, Armstrong muistutti.

AC Kajaanin valmentaja Mika Lumijärvi myönsi koskilaisten paremmuuden.

– Etenkin kaksi ensimmäistä maalia olivat meiltä huonoa puolustamista. Oli siinä 2-1 -tilanteessa meillä jokunen paikka, mutta kolmas maali ratkaisi, Lumijärvi puntaroi.

Hakan lauantaipelit jatkuvat ensi viikolla Kokkolassa KPV:n isännöidessä valkopaitoja.

FC Hakan kokoonpano: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Ville-Valtteri Starck (55. Tuomas Lähdesmäki), David Abidor, Marco Paunovic, Henri Malundama (var.), Joona Tapani, Anton Popovitch, Erkka Helminen, Samuel Chidi (83. Jonni Thusberg), Salomo Ojala (78. John Fagerström).