Haastajasarja starttasi tasapelillä

Veikkausliigan ratkaisupelit käynnistyivät perjantaina, kun FC Haka kohtasi Ilveksen Tehtaan kentällä. Haastajasarjan ensimmäisessä ottelussa ei saatu paremmuutta joukkueiden välille, vaan pisteet tasattiin 2-2 -tuloksella.

Hakan kokoonpanosta olivat poissa avauskokoonpanon vakiokalustoon kuuluvat Ryan Mahuta ja Logan Rogerson, sekä Turkin Superliigaan perjantaina siirtynyt Janne-Pekka Laine. Tästä huolimatta valkopaitojen peli kulki ensimmäisellä jaksolla erittäin mallikkaasti ja tauolle siirryttiinkin koskilaisten 2-0 -johdossa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 12. minuutilla ja siitä vastasi Juan Lescano kauden seitsemännellä osumallaan. Maali lähti liikkeelle keskialueelta Maissa Fallin jalasta, joka vapautti Elias Mastokankaan pystyjuoksuun vasemmalla. Mastokankaan sivuttaissyöttö löysi Stavros Zarokostasin takatolpalta, joka hieman onnekkaastikin syötti pallon takaisin ja Lescano pääsi oikea-aikaisella juoksullaan iskemään pallon lähietäisyydellä verkkoihin.

Hakan toinen osuma rakennettiin puolestaan oikealta. Niklas Friberg toimitti pitkä keskityksen taka-alueelle, mistä Mastokangas laukoi pallon suoraan ilmasta Ilves -maalissa pelanneen Otso Virtasen torjunnan kautta maaliin.

Vaikka ottelun pallonhallinta oli Ilveksellä, niin kotijoukkueella ei ollut pelissä suurempaa hätää ennen viimeistä kymmenminuuttista. Vieraiden kavennusmaali tuli rangaistuspotkusta, mikä oli seurausta Haik Moussakhanianin blokkaamasta laukauksesta. Topparin käsi oli juuri sen verran irti vartalosta, että tuomari Joni Hyytiä päätti viheltää pallon pilkulle, mistä Santeri Haarala laukoi sen voimalla maalin kattoon, jättämättä Aatu Hakalalle mitään saumaa sen torjumiseen.

Vieraiden tasoitusmaali nähtiin lisäajalla. Ex-Haka Aapo Mäenpää lähetti keskityksen koko lailla samalta paikalta, kuin Friberg ensimmäisellä jaksolla. Pallo tuli boksin sisään, Mery Traore otti sen reidellä vastaan ja pääsi laukomaan pallon ilmasta vasempaan alanurkkaan.

Enempää osumia ei ottelussa nähty ja loppuvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin kaksi todella pettynyttä joukkuetta. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ei peitellyt harmitustaan pelin jälkeen.

– Paska maku tottakai! Surkeasti pelattu loppupeli. Ei oikein saatu pidettyä palloa yhtään siellä ylhäällä ja se menee siihen puolustamiseen sitten.

– Eka puoliaika puolustettiin ihan hyvin tiiviisti, tehtiin pari hyvää vastahyökkäysmaalia ja kaikki näytti hyvältä.

– Siinä mielessä kopio siitä Tampereella pelatusta pelistä, että sama tilanne silloin ja Aatu teki sen game-saverin siinä lopussa, mutta tänään ei tehnyt.

Haka sai ottelussa myös ikäviä takaiskuja, sillä Niklas Fribergin, Tuure Siiran ja Stavros Zarokostasin korttitilit täyttyivät, mikä tarkoittaa etteivät he ole kokoonpanossa ensi perjantain IFK Mariehamn -vierasottelussa.