Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Guilherme Morais FC Hakan uusi kapteeni 

FC Hakaan tänä talvena siirtynyt Guilherme Morais, 28, sai heti kunnian toimia FC Hakan tulevan kauden kapteenina. Häntä tehtävässä tukevat Niklas Friberg, Tuure Siira ja Nicolas Dantas. 

Pelaajien äänestyksessä portugalilainen Morais valittiin joukkueen kapteeniksi. 

– Hakassa on ollut tapana, että pelaajat äänestävät keskuudestaan kapteenin ja se oli minulle uutta. Halusin kunnioittaa perinteitä ja meille valittiin neljä hienoa ihmistä kapteenistoon. Meillä on joukkueessa tällä hetkellä paljon johtajuutta kopissa, Hakan päävalmentaja Andy Smith iloitsee. 

Morais toimii niin kutsuttuna joukkuekapteenina, joka tuo joukkueen kentälle nauha kädessä ja toimii joukkueen sisäisenä johtajana pelipäivänä. Friberg on puolestaan niin kutsuttu seurakapteeni, joka edustaa seuraa ja pelaajia ulospäin. 

– Niklas on ollut täällä pitkään ja tuntee seurakulttuurin, yhteisön ja ympäristön, ja on erittäin tärkeä henkilö joukkueessa. Siksi halusin hänestä seurakapteenin, Smith avaa. 

Morais toimi viime kaudella portugalilaisen Torreensen kapteenina ja on aiemmin urallaan ollut kapteenistoissa mukana eri joukkueissa. Tällä kertaa valinta oli kuitenkin erityinen. 

– Olen toiminut aiemminkin kapteenina, mutta tämä on siinä mielessä eri juttu, että tämän ovat äänestäneet pelaajat. Edellisellä kerralla valmentajat vain päättivät kapteenin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kapteenina urallani, mutta tässä on ehdottomasti erityinen lisä, kun tämä on pelaajien äänestämä, Morais kiittelee joukkuekavereitaan luottamuksen osoituksesta. 

Kapteenina hän kuvailee itseään huomioonottavaksi ja helposti lähestyttäväksi.

– Johdan esimerkilläni ja haluan auttaa joukkuekavereitani menestymään. Yritän tehdä muiden elämän helpommaksi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Täytyy muistaa, että tämä on kova laji ja kaikilla on välillä vaikeaa eikä kukaan ole täydellinen. Haluankin olla tukena ja auttaa, jos jollain on vaikeaa, keskikenttäpelaaja avaa. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT