Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Friberg valmiina Lahden kaatoon – ”Otamme Inter-pelistä taisteluilmeen”

FC Haka hakee toista peräkkäistä voittoaan, kun se kohtaa tänä iltana FC Lahden vieraskentällä. Niklas Friberg haluaa jatkaa siitä mihin edellisessä Inter-ottelussa jäätiin.

Friberg katkaisi Hakan pitkän maalittoman putken puskemalla kulmapotkusta komean maalin Interin verkkoon. Aiemmissa otteluissa Haka oli tuhrinut erikoistilanteensa, joten harjoituskentällä oli kääritty pelisukat.

– Niihin on kiinnitetty paljon huomiota viime aikoina. Joissain peleissä olemme saaneet paljon kulmapotkuja, muttemme saaneet niistä mitään aikaiseksi. Nyt meillä on vähän eri variaatioita ja hyvä, että tuli onnistuminen.

Vaikka Hakalla oli muutaman ottelun kuiva kausi, niin Haka on erikoistilanteissa ollut vaarallinen. Koko topparikolmikko on onnistunut kulmapotkutilanteista tekemään maalin ja laitapuolustaja Henri Malundamalla on kaksi maalia ja toinen laitapuolustaja Seth Saarinenkin on saanut kuparisen rikki.

– Kyllä siitä on kieltämättä vähän kuittailtu, että puolustajat johtavat joukkueen sisäistä maalipörssiä. Hyvällä hengellä tietenkin. Viime pelissäkin hyökkääjillä oli paikkoja, mutta ne ovat pienestä kiinni. Kyllä ne hyökkääjienkin maalit sieltä tulevat.

Seuraavaksi hyökkääjillä on mahdollisuus saada ketsuppipullo auki tänä iltana Lahden Stadionilla. Kotijoukkue FC Lahden lento on kuin suurmäestä sopivaan vastatuuleen, kun se on noussut sarjassa kolmanneksi, ja alla on peräti 12 peräkkäistä ottelua ilman tappiota.

– Vieraspeli nurmikentällä ja vastustaja on pelannut hyvin viime aikoina. Lähdemme kuitenkin hakemaan kolmea pistettä ja aloittamaan voittoputkea. Nyt alamme napsia pisteitä, Friberg toteaa päättäväisesti.

Lahti on enää yksi harvoista paikoista, jossa pelataan luonnonnurmella. Lahden lisäksi ainoastaan Oulussa, Turussa ja Espoossa pelataan enää perinteikkäällä pelialustalla. Haka otti luonnonnurmeen tuntumaa parin päivän verran ennen peliä eikä pelialusta ole muutenkaan vieras.

– Ei nurmikentällä erityisen suuri merkitys ole. Kyllä luonnonnurmi on kaikille tuttu alusta. Se voi olla joskus vähän liukkaampi, mutta kyllä kaikki joskus ovat nurmella pelanneet. Ei se nyt varsinaisesti mikään uusi juttu ole, Friberg heittää vitsaillen.

Haka esitti hienon taistelun viime viikonloppuna kaadettuaan FC Interin 1-0, vaikka pelasi suurimman osan ottelusta miehen vajaalla. Friberg haluaa nähdä samaa myös perjantaina Lahdessa.

– Otamme Inter-pelistä taisteluilmeen mukaan ja lähdetään taas hakemaan nollapeliä. Uskon, että pystymme luomaan tarpeeksi paikkoja, että otamme sieltä kolme pistettä, Hakan kapteenistoon kuuluva Friberg toteaa luottavaisena.

FC Lahti-FC Haka perjantaina Lahden Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Seuraava kotiottelu on 20.8., kun AC Oulu saapuu Tehtikselle huipputärkeään otteluun. Lipunmyynti otteluun alkanut ja lisätietoa löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT