FC Inter nappasi avausvoiton Hakan kustannuksella

FC Hakan perjantainen vierailu Turkuun jätti paljon mietittävää, sillä kolmannen kerran putkeen omissa soi liikaa. Tappioputkensa katkaissut FC Inter oli tyly isäntä palattuaan kotikentälle ja nappasi pisteet itselleen maalein 3-1.

Koskilaiset saivat otteluun painajaismaisen alun, kun Inter siirtyi 1-0 -johtoon jo ensimmäisestä hyökkäyksestään ottelun kolmannella minuutilla. Iiro Järvinen lähetti oikealta laidalta kovan ja matalan keskityksen maalin edustalle, mihin Timo Stavitski teki oikea-aikaisen liikkeen ja pääsi iskemään ottelun alkutahdit Haka -puolustuksen keskeltä taidokkaasti ulkosyrjällään.

Avausjaksolla tuntui siltä, että koskilaisten pelissä ei toiminut mikään ja lisäksi aimo annos epäonnea päälle. Muun muassa Anton Lepola liukastui tultuaan pitkälle maaliltaan vastaan katkaisemaan syöttöä. Tämän tilanteen maalivahti pystyi kuitenkin vielä täpärästi paikkaamaan ja Tuure Siira siivosi Lepolan jaloista kimmonneen pallon sivurajasta yli ennen kuin Jean Botué ehti siihen.

Ilman takaiskuja Haka ei kuitenkaan puoliajalle selvinnyt, sillä ensimmäisen maalin iskenyt Stavitski viimeisteli myös toisen 40. minuutilla, mikä oli lähes identtinen ensimmäisen osuman kanssa. Oikealta lähtenyt keskitys leijaili nyt takatolpalle, mistä miehen tarkka sijoitus oikean tolpan juuren ei jättänyt toiseen suuntaan liikkuneelle Lepolalle mitään saumaa.

Koskilaisten tuska kasvoi entisestään 66. minuutilla, kun Jean Botué laukoi rangaistuspotkusta lukemiksi jo 3-0. Erotuomari Dennis Antamo näki Ryan Mahutan pelanneen palloa kädellään rangaistusalueella, eikä epäröinyt viheltää pallo pilkulle.

Pientä toivoa koskilaisille tuli 77. minuutilla, kun Maissa Fall puski Elias Mastokankaan antaman kulmapotkun tolpan kautta sisään. Maali ei kuitenkaan riittänyt käynnistämään takaa-ajoa tosissaan ja näin olleen loppulukemiksi kirjattiin päätösvihellyksen jälkeen 3-1.

– Emme yksinkertaisesti voi päästää näin paljon maaleja. Kulutimme koko viikon käyden pelitapaamme ja -suunnitelmaa läpi ja sitten käy näin. Annoimme ensimmäisellä jaksolla kaksi identtistä maalia vastustajalle, Andy Smith tuskaili pelin jälkeen.

– Ennen Ilves -ottelua olimme päästäneet vähiten maaleja koko liigassa. En tiedä mitä sitten tapahtui, mutta emme vain voi jatkaa näin!

– Meidän pitää nyt kollektiivisesti tehdä töitä kentällä ja toteuttaa sitä pelisuunnitelmaa mitä harjoittelemme, päävalmentaja totesi lopuksi.