Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakasta tullut Niklas Fribergille tärkeä – ”Haka on se minun seurani”

FC Hakan kapteeni Niklas Friberg vieraili tuoreimmalla Suplan Veikkausliiga-podcastissa vieraana. Friberg kertoo podcastissa muun muassa kuluvasta kaudesta, Hakan merkityksestä koskilaisille sekä hänelle henkilökohtaisesti.

Hakan kotiavausta oli seuraamassa upeasti yli 2300 ihmistä. Se on jatkumoa viime kauden upeille katsojaluvuille ja Friberg nautti päästessään taas kotiyleisön eteen.

– Oli huikea tapahtuma. Oli paljon yleisöä ja oli hyvää kannatusta. Oli kiva pelata ja oli kiva, että valkeakoskelaiset olivat löytäneet paikan päälle, Friberg hehkuttaa podcastissa.

Koskilaisyleisö tunnetaan asiantuntevana, joka osaa arvostaa joukkueen hyviä esityksiä, mutta toisaalta katsomosta kritiikkiäkin saattaa kuulua, jos peli ei miellytä. Fribergin mukaan yleisön kannustus ja tuki pitää ansaita.

– Se vaatii sitä, että joka pelissä antaa kaikkensa ja pelaa sydämellä. Pelaa joukkueelle ja laittaa sydämensä siihen peliin. Taistelee jokaisesta pallosta ja jokainen tilanne mennään loppuun asti. Yleensä silloin yleisökin tykkää.

Fribergillä on menossa viides kausi FC Hakassa ja hän toimii toista kautta joukkueen kapteenina. Joukkueen johdattaminen Tehtaan kentän pelaajatunnelista kentälle sytyttää Fribergin edelleen joka kerta.

– Se on joka kerta uskomattoman hieno fiilis, kun miettii, että on noin menestynyt ja perinteikäs seura ja pääsee pelaamaan Hakan paidassa. On se kyllä todella upea juttu ainakin itselle ja uskon, että myös kaikille muille, jotka pelaavat tällä hetkellä Hakassa.

Halikosta lähtöisin oleva Friberg sai jalkapallo-oppinsa SalPassa, jonka jälkeen vierähti neljä kautta TPS:ssa. Reilun neljän vuoden aikana Hakasta on tullut Fribergille läheinen seura.

– Itse asiassa alkaa pikku hiljaa tuntua siltä, että Haka on se minun seurani jossa viihdyn ja tykkään olla. Kauan olen ollut ja nähnyt sen miten nousimme Ykkösestä ja sen jälkeen taisteltiin Veikkausliigassa nousun jälkeen niistä alemmista sijoista. Olen nähnyt myös sen parannuksen, mikä tässä on tapahtunut vuosien varrella. Siinä on ollut kiva olla mukana, koko seura on kehittynyt ja itsekin siinä kehittynyt ohessa.

Samalla kun FC Haka on ottanut askeleita eteenpäin pelikentän puolella, niin myös seuran taustoissa on tehty hyvää työtä ja toimintaa on kehitetty kokonaisvaltaisesti. Koko seuran kehitys palvelee myös pelaajia.

– Kyllä se motivoi, kun seura kehittyy ja pelikin on kehittynyt ja monipuolistunut tässä vuosien varrella. Samalla pelaajat ovat kehittyneet. Totta kai se on yksi syy, miksi olen viihtynyt tosi hyvin Valkeakoskella, kapteeni kiittelee.

Fribergin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

FC Hakan seuraava kotiottelu on edessä maanantaina 24.4., jolloin Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi mestarisuosikkeihin ennakkoarvioissa nostettu FC Honka. Lipunmyynti otteluun on käynnissä ja samalla voit nyt ostaa liput kaikkiin FC Hakan kauden kotiotteluihin. Lue lisää täältä.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT