Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan harjoituksissa riittänyt vauhtia – ”On ollut aika intensiivistä”

FC Haka palasi harjoituksiin viime viikolla ja uudistunut joukkue on ehtinyt harjoitella yhdessä kuusi kertaa tammikuun aikana. Niklas Friberg on ollut alkuun tyytyväinen.

Joulukuussa Haka harjoitteli pääasiassa pienellä ryhmällä, kun joukkueesta puuttuivat tuoreet sopimuspelaajat. Vuodenvaihteen jälkeen uudet miehet saatiin mukaan ja samalla harjoitusten tempo on noussut.

– Alku on ollut vauhdikas. Nyt mukaan ovat tulleet uudet pelaajat ja he ovat tuoneet harjoituksiin vauhtia. Ensimmäinen viikko on ollut aika intensiivistä. Uudet pelaajat ovat tuntuneet pääsevän hyvin mukaan joukkueeseen ja he ovat tuoneet oman persoonansa mukaan, Friberg kuvailee tammikuun ensimmäisen viikon antia.

Haka oli Teemu Tainion osaavissa käsissä viimeiset viisi kautta ja täksi kaudeksi uudeksi valmennuskaksikoksi tulivat Andy Smith sekä Sander Guerreiro.

– Totta kai aina on jotain eroja, kun uusi päävalmentaja tulee mukaan. Sanoisin, että nyt on ollut intensiivisempiä harjoituksia. Se tulee ihan siitä, että on uusi valmentaja ja uusia pelaajia, niin kaikki haluavat tietenkin näyttää ja sitä kautta harjoituksissa vauhti on ollut kovempaa. Ne asiat yhdessä ovat tehneet harjoituksista vauhdikkaampia ja intensiivisempiä.

– Emme ole hirveästi vielä käyneet taktisia asioita läpi, kun olemme olleet yhdessä sen verran vähän aikaa, mutta hiljalleen niitäkin on tullut mukaan. Myös määrällisesti olemme harjoitelleet enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Friberg lähtee kauteen pitkäaikaisimpana Haka-pelaajana ja on saanut vierelleen useita uusia pelaajia, kun Haka rakentaa joukkuettaan kohti juhlakautta. Fribergin ensivaikutelma joukkueen rakennuksesta on positiivinen.  

– Uudet kaverit tuntuvat olevan tosi hyviä persoonia ja ensivaikutelma on todella positiivinen. Kaikista näkee, että he ovat laatupelaajia ja se on varmasti osasyy miksi harjoitukset ovat olleet vauhdikkaampia, kun ympärillä on laadukkaita kavereita.

FC Haka pelaa vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa tulevana viikonloppuna, kun valkopaidat kohtaa liiganousija Gnistanin lauantaina. Talin hallissa pelattava ottelu alkaa kello 14.30. 

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT