Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakalle maalivahti Liverpoolin akatemiasta

FC Haka ja pohjoisirlantilainen maalivahti Liam Hughes ovat allekirjoittaneet 2 -vuotisen pelaajasopimuksen.

22 -vuotias Hughes siirtyi vuonna 2021 Valioliigajoukkue Liverpool FC:n junioriakatemiaan, missä hän pelasikin vielä viime kaudella U21 -joukkueen riveissä. Lisäksi 193 -senttinen maalivahti on pelannut Pohjois-Irlannin nuorisomaajoukkueissa sekä päässyt myös maansa miesten maajoukkueen mukaan.

Valkeakoskelle miehen toi ensisijaisesti valmentaja Andy Smith, joka vakuutti Hakan olevan erinomainen vaihtoehto, mutta myös halu taistella ykkösmaalivahdin paikasta eurooppalaisessa pääsarjajoukkueessa.

– Mahdollisuus taistella paikasta aloittavana maalivahtina eurooppalaisessa liigassa houkutti. Nuorena pelaajana on myös todella arvokasta päästä edustusjoukkueen ympäristöön oppimaan ja kehittymään.

– Myös valmentajalla oli valtava vaikutus, miksi päätin tulla tänne. Olimme tavanneet jo aiemmin Liverpoolissa, mutta muutama viikko sitten sain puhelun, missä kuulin että Andy halusi tavata minut. Näimme seuraavana päivänä ja hän kertoi minulle kaiken seurasta ja projektista sekä siitä, mitä tämä voisi tehdä uralleni.

Keskiviikkona Suomeen saapunut 193 -senttinen Hughes ei ole vielä päässyt kunnolla tutustumaan joukkueeseen ja seuraan, mutta toteaa Smithin ottaneen hänet erittäin lämpimästi vastaan. Hän kiittää myös toimistusjohtaja Olli Huttusta kaikesta saamastaan tuesta. Maalivahti on niinikään tietoinen Huttusen saavutuksista jalkapallossa.

– Tiedän, että hän on legendaarinen henkilö tässä seurassa ja mitä hän on saavuttanut lajissa. Olen varma, että hänellä on paljon tietoa ja viisautta, jonka hän voi välittää minulle entisenä huippumaalivahtina.

Mies kertoo itsellään olevan tavoitteita tulevaisuuden suhteen, mutta tällä hetkellä keskittyminen on täysin Hakassa.

– Minulla on muutamia tavoitteita seuraaville parille vuodelle urallani, mutta tärkeintä tällä hetkellä päästä sisään ja näyttää joukkueelle paras versio itsestäni ja että olen riittävän hyvä edustamaan tätä seuraa.

– Toivottavasti pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta menestymään tulevalla kaudella.

Päävalmentaja Andrew Smith on myös tyytyväinen, että sai itselleen entuudestaan tutun maalivahdin joukkueeseensa.

– Liam on erittäin hyvä nuori maalivahti, jonka olen nähnyt Liverpoolissa ja myös kansainvälisillä kentillä Pohjois-Irlannin paidassa. Hänellä on hyviä ominaisuuksia ja hän tuo lisää laatua joukkueeseen.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme hänet FC Hakaan!

Liam Hughesin sopimus mukaan lukien, FC Hakalla on nyt kaikkiaan 18 pelaajasopimusta kaudelle 2024:
Niklas Friberg, Tuure Siira, Haymenn Bah-Traore, Elias Mastokangas, Anton Lepola, Ryan Mahuta, Oiva Laaksonen, Maissa Fall, Eemeli Mäkelä, Rodrigo Macedo, Nicolas Dantas, Guilherme Morais, Nikolas Talo, Hassan Ndam, Evangelos Patoulidis, Tuukka Törmä, Oliver Heino ja Liam Hughes.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT