Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan e-jalkapalloilijat taistelevat tiistaina Pohjoismaiden mestaruudesta

eFutisliigan kaksinkertaiset mestarit, FC Hakan Joona ”Krompe” Vaajala ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi, taistelevat tiistaina Pohjoismaiden mestaruudesta Kööpenhaminassa järjestettävässä Nordic Masters -turnauksessa. Turnauksessa osallistuvat myös Tanskan, Ruotsin ja Hollannin mestarit.  

Vaajala ja Koivuniemi ovat voittaneet molemmat eFutisliigan kaudet ja pääsevät nyt tosissaan mittaamaan myös muiden maiden huippuja vastaan. FC Hakan lisäksi turnaukseen osallistuvat Tanskan mestari FC Kööpenhamina, Ruotsin mestari IFK Göteborg sekä Hollannin ykkönen PSV Eindhoven.

– Tosi mielenkiintoinen turnaus tulos ja odotan sitä, että pääsemme kohtaamaan Euroopan huippuja. Lähdetään voittamaan, kun niin meillä Hakassa pelatessa on ollut tapana. Hienoa, että voimme viedä Hakaa eurokentille ja tämä on meille hieno mahdollisuus, Koivuniemi toteaa.

Hakalaiset pääsevät lähtemään turnaukseen hyvistä asetelmista. Kaksikko veti eFutisliigan toisen kauden läpi ilman tappioitta ja Vaajala loisti hiljattain e-Huuhkajien paidassa. Vaajala yhdessä HJK:n Jesse ”Kossu72” Kosamon kanssa raivasi tiensä FIFAe Nations Cupin lopputurnaukseen. Karsinnoissa Vaajala pisti useita aivan maailman huippupelaajia nippuun.

– Se toi todella paljon itseluottamusta. Huomasi, että ihan sama kuka on vastassa, niin pystyy voittamaan, Vaajala toteaa.

Lisäksi juuri ennen turnausta Vaajala ja Koivuniemi osallistuivat e-Huuhkajien maajoukkueleirille Helsingissä, jossa oli mahdollisuus hioa pelitaitoja ja -taktiikoita Suomen huippuja vastaan hyvässä valmennuksessa.

Sekä Vaajala että Koivuninemi tietävät vastuksen olevan kova, mutta samanaikaisesti tiedostavat myös omat mahdollisuutensa.

– Tunnistin Ruotsin ja Tanskan joukkueista pelaajia. Ihan huippunimiä on vastassa, Koivuniemi sanoo.

– Itseluottamus on korkealla. Emme ole hirveästi Haka-paidassa hävinneet. Krompe näytti jo e-Huuhkajien kanssa, että hyvänä päivänä voi voittaa kenet tahansa ja päivän kunto ratkaisee, jatkaa Koivuniemi.

– Hyvät odotukset ja todella hyvät fiilikset. Pääsemme pelaamaan parhaita vastaan ja vieläpä ulkomailla paikan päällä. Siellä on vastassa ihan maailman huippuja. Todella kovia pelaajia, miettii puolestaan Vaajala.

– Meillä on ihan hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Ei ole vain varaa huonoihin peleihin.

Hakalla on myös yksi valtti käsissään, sillä ottelut pelataan sekä PlayStationilla että XBoxilla. Koivuniemi on erikoistunut pääasiassa PlayStationiin ja Vaajala pelaa mieluummin XBoxilla.

– Kävi hyvä säkä, että meille sattui siten, että toinen on erikoistunut pleikkaan ja toinen XBoxiin. Ei tarvitse sitten säätää sen kanssa, Vaajala iloitsee. 

Ottelut pelataan siten, että ensin FC Haka kohtaa PSV Eindhovenin ja voitolla pääsisi suoraan välieriin. Tappiollakin mahdollisuudet säilyvät, sillä otteluparien hävinneet joukkueet kohtaavat toisensa ja sen ottelun voittaja etenee välierään kohtaamaan ensimmäisen välierän häviäjäjoukkueen. Finaali ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä, kun taas sitä aiemmissa otteluissa yhteismaalit ratkaisevat. Turnauksen voittajajoukkue kuittaa itselleen 10 000 euroa.

Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä YouTubesta ja Twitchistä.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT