Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka niukasti ulos Nordic Mastersin ratkaisuotteluista

FC Hakan taival e-jalkapallon Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, Nordic Mastersissa, päättyi kahden ottelun jälkeen. Hakan kaksikko Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi ja Joona ”Krompe” Vaajala hävisi niukasti molemmat ottelunsa.

Nordic Mastersissa finaalia aiemmat ottelut ratkaistiin yhteismaaleilla siten, että vierasmaalit olivat voimassa. Pelin ollessa tasatilanteessa myös vierasmaalien vertailun jälkeen, voittaja ratkaistiin jatko-ottelussa tai lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Lisäksi toinen pelaajista pelasi PlayStationilla ja toinen XBoxilla.

Haka sai avausottelussaan vastaan Hollannin mestari ja turnauksen suurimmaksi ennakkosuosikiksi arvioidun PSV Eindhovenin. Ottelupari alkoi PlayStation-pelaajien kesken, eli Hakalta ohjaimissa oli Koivuniemi. Häntä vastassa oli ”Aaygun96”, joka on Euroopan rankingissa sijalla 26 ja Koivuniemen on 237.

Hollantilainen oli ottelussa niukasti vahvempi vieden pelin nimiinsä 3-2. Toisessa pelissä Vaajala (ER: 133) sai vastaansa ”Slow x Flow’n” (ER: 12) XBoxilla pelatussa ottelussa. Vaajala aloitti upeasti siirtyen 3-0-johtoon, mutta aivan Euroopan huippupelaajiin lukeutuva hollantilainen pakotti pelin ensin jatko-otteluun ja ratkaisi siinä pelin itselleen kahdella maalilla. Näin Hakan avauspeli päättyi 5-7-tappioon.

Hakalla oli kuitenkin mahdollisuus vielä päästä välieriin, kun se kohtasi toisen ottelun häviäjän FC Kööpenhaminan. Vaajala aloitti niukalla 1-2-tappiolla ”Marcuzoa” (ER: 18) vastaan ja Koivuniemi hävisi samoin numeroin ”LordHjortille” (ER: 126). Näin hakalaisten taival päättyi siihen.

Turnauksen voitti PSV Eindhoven, joka kaatoi finaalissa IFK Göteborgin. Samalla se kuittasi itselleen 10 000 dollarin palkintorahan.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT