Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakalle viisi uutta pelaajasopimusta

Veikkausliigaan noussut FC Haka on solminut viisi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2020.

Jo viime kesänä Ykköstä pelanneet Jonni Thusberg, 22, Akseli Lehtojuuri, 18, Tino Purme, 21, ja Leevi Antinaho, 17, jatkavat valkeakoskelaisseurassa myös ensi kaudella. Tuorein sopimuspelaaja on oma kasvatti Topias Listo, 16, jonka kanssa on tehty 2+1 -vuotinen sopimus.

Thusbergille Ykkösen pelejä kertyi päättyneellä kaudella 14 ja niissä hän viimeisteli kaksi maalia. Lehtojuurelle vastuuta tuli seitsemässä ottelussa, joissa hän osui kolmasti. Purme pelasi Ykkösessä 20 ja Antinaho kaksi ottelua. Listolla debyytti Hakan edustusjoukkueessa on vielä tekemättä.

Viime kaudella Hakaa edustanut Elias Ahde on tehnyt sopimuksen Ykköseen pudonneen KPV:n kanssa. Hakassa eivät myöskään jatka Joona Kari, Samuel Mansour, Severi Keskitalo ja Noah Leong.

– Nyt meillä on 14 pelaajasopimusta. Runko on nyt koossa ja nuoret pelaajat laajentavat rinkiä. Mutta nyt meillä on edessä vielä varsinaisten vahvistusten hankinta, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo.

Huttusen mukaan seuran maalivahtitilanne on vielä täysin auki. Päättyneellä kaudella Hakan maalia vartioivat Joonas Immonen ja Santeri Aaltonen.

– Tämän kauden maalivahdeista toinen jatkaa todennäköisesti, mutta haemme toiseksi maalivahdiksi jo tasonsa näyttänyttä vahvaa veskaria, Huttunen huomauttaa.

Huttunen kertoo, että toinen tärkeä hankinnan paikka on laadukas toppari.

– Haemme pelaajaa, joka tuo pääpelivoimaa molempien päiden erikoistilanteisiin ja pärjää myös fyysisissä kamppailuissa. Lisäksi haemme vielä hyökkääviä pelaajia, lähinnä keskikentän hyökkäävään rooliin, laitalinkin sekä hyökkääjän rooleihin laadukkaita pelaajia, jotka tuovat taitoa ja uutta laatua joukkueeseen, Huttunen painottaa.

Seuraavat sopimukset tulevat todennäköisesti joulukuussa.

– Tuolloin harjoituksiin liittyy myös haettavien pelipaikkojen pelaajia. Olemme joukkueen rakentamisen suhteen hyvässä ja suunnitellussa vauhdissa, Huttunen toteaa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT