Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakalla edessä vuoden ensimmäinen ottelu lauantaina – vastassa SJK

FC Haka pelaa vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina. Alun perin Hakan piti aloittaa Liigacup FC Lahtea vastaan tänä viikonloppuna, mutta lahtelaisten koronatilanteen takia ottelua jouduttiin siirtämään viikolla. Haka pääsee kuitenkin tositoimiin, kun SJK isännöi koskilaisia kello 15.00 alkavassa ottelussa.

Haka palasi harjoituksiin viime viikon maanantaina ja lähes kahden viikon harjoitusrupeama päättyy lauantaiseen SJK-otteluun. Päävalmentaja Teemu Tainio on ollut harjoitusten alkuun tyytyväinen.

– Hyvä säpinä ollut. Tässä käydään vielä ihan perusjuttuja ja meillä tulee sen verran kuitenkin muutoksia pelitapaan, ja niitä tässä treenataan. Varmasti saadaan taottua asioita tässä talven aikana, Tainio toteaa.

Hakan harjoituksissa on nähty kaksi testipelaajaa. Amerikkalainen toppari Anthony Herbert ja italialainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Nicolo De Angelis, 21, ovat esitelleet taitojaan valmennusjohdolle.

– Anthony on nyt mukana toista viikkoa. Hyvin atleettinen ja muistuttaa paljon Luiyin ensiaskelia täällä. Pitkä, atleettinen ja hyvä avaamaan peliä. Lauantain pelissä nähdään hänet sitten tositoimissa.

– Nicololla on jännä tausta. Häntä pidettiin 17-vuotiaana ihan Italian yhtenä lahjakkaimpina pelureina, mutta ura ei ole kuitenkaan mennyt ihan toivotulla tavalla. Hän hakee nyt uutta nostetta ja hänestä kuitenkin näkee, että hän on hemmetin hyvä futaaja, Tainio analysoi testipelaajia.

SJK-ottelu on testipelaajille mahdollisuus näyttää osaamistaan kunnollisessa peliympäristössä.

– Täytyy muistaa, että jotkut pelaajat näyttävät pienpeleissä todella hyvältä, mutta kun päästään isommalle kentälle, niin se onkin vähän vaikeampaa.

Hakan alkuvuosi ei ole ollut täysin optimaalinen, sillä harjoituksista on puuttunut eri syistä pelaajia.

– Meiltä puuttuu sopimuspelaajia vielä viisi. Varsinkin hyökkäyspäästä puuttuu pelaajia, joten siellä olemme vähän kapeita tällä hetkellä. Tietyllä tapaa tuleva peli SJK:ta vastaan voi olla haastava, mutta toivottavasti sitten Liigacupiin saadaan kavereita mukaan. Sitten olemme taas askeleen eteenpäin.

Tainio odottaa innolla vuoden ensimmäistä harjoitusottelua.

– Pelithän ovat aina jalkapallon suola ja on hienoa päästä pelaamaan. Olen iloinen hallistamme, mutta nyt pääsemme isolle kentälle pelaamaan ja se on aina vähän eri asia, Tainio mietiskelee.

SJK ei lähetä ottelusta livestreamia eikä otteluun pääse yleisöä.

SJK:n ennakko luettavissa täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT