FC Haka voittoon juhlaottelussaan

FC Haka juhli torstaina 85-vuotista taivaltaan ja samalla arvokasta 2-0 -voittoa MYPA:sta. Ennen ottelun alkua iki-Haka Olli Paasio palkittiin seuran kunniajäsenyydellä.

Hakan valmennusjohto joutui muuttamaan aivan ottelun alla suunnitelmiaan, kun Tino Purme ja Niklas Friberg olivat sairaslistalla. Joona Kari sai näin jo toisessa pelissä vastuuta valkopaitojen takalinjoilla.

– Molemmissa otteluissa on tullut nollapeli. ”Teme” (päävalmentaja Teemu Tainio) tietysti päättää, että pelaanko seuraavassa pelissä, mutta näytöt on nyt annettu, Kari huomautti.

Haka hakkasi päätään MYPA:n puolustusmuuriin ensimmäiset 40 minuuttia. Pallo saatiin lähes jatkuvalla syötöllä rangaistusalueen laitamille, mutta keskitykset eivät löytäneet omia. Kulmapotkuja tuli useampia, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään.

MYPA pääsi pari kertaa vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta varsin rauhassa sai Santeri Aaltonen Hakan maalilla olla.

Vihdoin 40 minuutin kohdalla Haka onnistui. Pari laukaisupaikkaa aiemmin tuhlannut Samuel Chidi oli nyt tarkkana ja pisti pallon etukulmasta sisään.

Toisella puoliajalla MYPA alkoi ottaa riskejä ja pystyi haastamaan Hakaa aina 77. minuutille asti. Tuolloin Joona Tapani pääsi iskemään vapauttavan toisen maalin.

– Aika lailla sellainen peli tämä oli kuin etukäteen ajattelimme. Paikkoja oli toki useampaankin maaliin, mutta kyllä 2-0 -tulokseen voi olla tyytyväinen, Teemu Tainio totesi.

Etenkin toisella puoliajalla Hakalla oli lukuisia mahdollisuuksia lisäosumiin. Yksi niistä tuli juuri Karille, joka pääsi yksin läpi.

– Se oli sellainen topparin ratkaisu. Parempi viimeistelijä olisi siitä paikasta tehnyt, Kari naurahti.

MYPA-leirissä myönnettiin Hakan paremmuus.

– Ensimmäisellä puoliajalla tipuimme turhan alas ja Haka sai pidettyä palloa. Toisella puoliajalla päätimme pelata rohkeammin eikä meillä ollut mitään hävittävää, MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen huomautti.

Seuraavaksi Haka pelaa kaksi vierasottelua. Juhannuksen alla keskiviikkona Haka kohtaa Tampereella TPV:n ja seuraavana maanantaina Kotkassa FC KTP:n. Tehtaan kentälle Haka palaa lauantaina 29.6. AC Oulun tullessa kylään.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Ville Starck, Joona Kari, Henri Malundama (90. Noah Leong), Anton Popovitch, Jacob Bushue, Erkka Helminen (63. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Samuel Chidi, Antto Hilska (69. Antto Hilska), Salomo Ojala.

Kuva: Jari Mäki-Kuutti

MYPA:n raportti