Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka saa juhlaottelussa vastaansa Ilveksen!

FC Haka saa 90 -vuotisjuhlaottelussaan vastaansa toisen pirkanmaalaisjoukkueen, kun Ilves saapuu Tehtaan kentälle maanantaina kello 19.00 käynnistyvään Veikkausliigaotteluun.

Pitkän otteluruuhkan päätteeksi viime sunnuntaina upean 0-3 -voiton Maarianhaminasta hakenut koskilaisryhmä on saanut pitkästä aikaa keskittyä kuluneen viikon pelkästään harjoitteluun. Voitto sekä pieni ottelutauko on tehnyt hyvää ja harjoituksissa on pidetty sen tuomaa hyvää flow’ta yllä kertoo Tuure Siira ottelun videoennakossa.

Joukkueharjoituksissa mukana on nähty myös loukkaantuneena ollut Ryan Mahuta, mutta hänen osaltaan pelikunto selviää vasta myöhemmin. Myös Nikolas Talon kohdalla tilanne on sama, eli miehen pelikunto tullaan tarkistamaan vielä ottelupäivänä. Varmuudella rivistä on kuitenkin poissa pelikieltoa kärsivä Elias Mastokangas sekä loukkaantunut Liam Hughes.

Jos oli Hakalla hyvä kenraali, niin sitä se oli myös Ilvekselle, kun joukkue kaatoi Helsingin Jalkapalloklubin loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla puhtaasti 3-0. Yhtä tyly isäntä Ilves oli myös Hakalle toukokuussa, jolloin valkopaidat lähti kotimatkalle nolo 5-0 -tappio niskassaan, kuten Oliver Whyte asian ilmaisee.

Vaikka Ilves HJK:a vastaan esiintyikin vakuuttavasti, niin yhtä vakuuttava ei ollut joukkueen sitä edeltänyt vierasottelu sarjajumbo FC Lahtea vastaan, jolloin kotiintuomisina oli vain yksi piste 2-2 -tuloksella. Laatua joukkueessa kyllä löytyy ja sitä joukkue on hankkinut myös lisää siirtoikkunassa, kun puolustaja Joshua Akpudje sekä maalivahti Ville Seppä liittyivät joukkueeseen.

Molempien joukkueiden oma pää on pitänyt kohtuullisen hyvin, sillä Hakalla on 18 päästettyä maalia ja Ilveksellä 17. Sen sijaan hyökkäyspäässä Ilves on ollut tehokkaampi 30 tehdyllä osumalla, kun Hakalla niitä on kasassa 22. Ilveksen paras maalintekijä on ollut Santeri Haarala kuudella osumallaan, eli yhtä monellä, kuin Hakan parhailla Maissa Fallilla ja Evangelos Patoulidiksella on tilillään.

– Iso peli, mutta me valmistaudumme ja lähdemme siihen kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Olemme valmiita siihen ja odotamme alkuvihellystä jo innolla, Andy Smith lupaa.

Myös Smith näkee viime pelin hyvän vireen jatkuvan myös huomenna.

– Me pysymme positiivisina ja uskomme siihen mitä me teemme ja missä olemme hyviä. Astumme kentälle ja haluamme olla paras versio itsestämme.

Vastustajaan päävalmentaja suhtautuu kunnioituksella, mutta näkee kuitenkin että isommat resurssit eivät ole kaikki kaikessa.

– Heillä on vahva joukkue kasassa ja niillä resursseilla, mitä heillä on, he taistelevat tosissaan mestaruudesta. Mutta samaan aikaan me olemme todella lähellä heitä, joten se mitä me olemme tehneet, on aivan mieletön suoritus. Se tulee olemaan todella kova ottelu, mutta odotamme sitä innoissamme.

FC Haka – Ilves maanantaina 15.7. kello 19.00. Koko perheen otteluetkot alkaa kello 15.00 Lepänkorvan puistossa ja Tehtiksen portit avautuvat 17.15.
Lue lisää juhlaottelun huikeasta tapahtumatarjonnasta TÄÄLTÄ!

Osta liput täältä
Alle 17-vuotiaat ilmaiseksi Tehtaan kentälle koko kauden 2024!

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

Ilveksen ennakko.

Katso alta löytyvästä videoennakosta Tuure Siiran ajatukset ottelun alla:

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT