Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka rakentaa viime kauden kivijalan päälle – ”Pohja on ihan hyvällä mallilla”

FC Haka harjoitteli joulukuussa muutaman viikon hakien tuntumaa marraskuun loman jälkeen ja aloittaen samalla valmistautumisen kohti ensi kautta. Apuvalmentaja Ossi Virran mukaan joukkueen lähtökohdat ensi kauteen ovat tässä vaiheessa erittäin hyvät.

Haka harjoitteli joulukuussa kotimaisten sopimuspelaajien, junioreiden ja testipelaajien voimin. Samalla alkoi pohjatyön rakentaminen kohti ensi kautta.

– Joulukuussa loman jälkeen totuteltiin pallon kanssa harjoitteluun. Päästiin kehittämään fyysisiä ominaisuuksia, muistuttamaan mieleen meidän pelaamisen periaatteita ja malleja, sekä näkemään muutamia testipelaajia ja uusia kasvoja joukkueessa, Virta avaa joulukuun harjoitusjaksoa.

Hakan joukkueessa on hyvä jatkuvuus, kun suurin osa viime kauden rungosta jatkaa myös ensi vuonna. Se luo vahvan pohjan ensi kauden joukkueen rakennustyöhön.

– Viime vuonna tähän samaan aikaan, meillä oli joukkueen rakennus melko kesken. Lukumäärällisesti pelaajia saattoi olla suunnilleen saman verran jopa, mutta pelaajistossa niin sanottujen runkopelaajien, enemmän pelanneiden ja kokeneempien pelaajien määrä on nyt suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Eli olemme pystyneet pitämään muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta viime kauden rungon kohtuullisen hyvin kasassa. Lisäksi viime vuonna luodut teknistaktiset ja pelilliset, toimintakulttuurilliset ja henkisen puolen asiat ovat jo joukkueessa hyvin selkärangassa, joten siinä mielessä pohja on ihan hyvällä mallilla.

Parin vaikeamman kauden jälkeen Haka löysi pelillisen identiteettinsä viime kaudella. Varsinkin kesästä lähtien joukkueen peli rullasi näyttävästi ja ennen kaikkea tuloksellisesti. Virta kuitenkin tiedostaa, ettei Haka pääse enää yllättämään vastustajiaan samalla tavalla ensi vuonna, joten myös taktisesti on pystyttävä muuntautumaan.  

– Uskon, että vastustajat tulevat lähestymään meitä eri tavalla kuin viime vuoden alussa. Jo loppukaudesta näimme että esimerkiksi Suomen mestaruuden voittanut HJK puolusti meitä vastaan koko ottelun matalalta ja sen sijaan, että olisi pelkästään luottanut omaan tekemiseen, oli vahvasti lähestynyt peliä meidän aseiden poisottamisen näkökulmasta. Tämä luonnollisesti pakottaa meidät kehittämään ja monipuolistamaan jo entisestään selkeästi pelillisesti ja tuloksellisesti kehittynyttä pelitapaa.

– Lisäksi luonnollisesti menetimme muun muassa sarjan maalikuningas Lee Erwinin ja isossa roolissa olleen puolustaja Luiyi de Lucasin muutaman muun pelaajan lisäksi, joten paljon vaikuttaa se, että millaisia pelaajia saamme tilalle. Emme vielä ole siinä asemassa, että voisimme valita pelaajat ensimmäisenä ja vielä nimenomaan siten, että he sopisivat pelaajaprofiililtaan meidän joukkueeseen juuri kuten haluamme, vaan kompromisseja joudumme varmasti tekemään ja se millainen joukkue tulee olemaan, vaikuttaa myös luonnollisesti pelitapaan.

– Mutta ilman muuta mielettömän upean viime kauden menestyksen päälle on hyvä rakentaa ja pitää se sama kivijalka ja perusta, ja tuoda siihen tarvittavat mausteet, jotta toiminta pysyy laadukkaana ja kehittyy edelleen.

Hakan joukkueeseen on liittynyt kaksi uutta pelaajaa, kun keskikenttäpelaaja Tuure Siira ja Haymenn Bah-Traore pukevat valkopaidan ensi kaudella päälleen. Virran mukaan talven harjoituksissa tullaan näkemään lisää testimiehiä.

– Pelaajien kartoitus on jatkuvasti päällä ja totta kai pyrimme käytettävissä olevien resurssien puitteissa vahvistamaan joukkuetta, ja ilman muuta sitä silmällä pitäen tulee talven aikana olemaan lisää testipelaajia.

Talvella pelattava Liigacup tarjoaa myös kilpailullisia pelejä talveen, jotka ovat tärkeä osa valmistautumista kohti tulevaa kautta.

– Liigacup ja muut pelit talvella ovat totta kai meille tärkeitä ja aina hienoa kun pelissä on panoksia, sen takia pelataan ja kilpaillaan, Virta muistuttaa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT