Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka ponnistaa ylöspäin vakaalta pohjalta – ”Meillä on vahva ja laaja Haka-yhteisö tukenamme”

FC Haka aloittaa kolmannen peräkkäisen kautensa Veikkausliigassa. Talven perusteella joukkueen rakentaminen on onnistunut ja myös toimistossa on painettu hommia menestyksekkäästi läpi talven.

Kun pelaajat ovat hikoilleet talven aikana Valkeakosken Palloiluhallissa, niin toimiston puolella on painettu hommia seuran aseman vahvistamiseksi. Kova työ on kantanut hedelmää, sillä Haka kirjautti toisena vuotena peräkkäin voitollisen tilinpäätöksen ja pelaajabudjetti on noussut 100 000 eurolla viime kaudesta.

Yksi osoitus Hakan vahvistuneesta taloustilanteesta on se, että pelaajabudjettia on pystytty nostamaan ensimmäisestä liigakaudesta 175 000 eurolla. Tällä hetkellä Haka on sekä taloudellisesti että toiminnallisesti vakaalla ja hyvällä pohjalla.

– Jos ajatellaan seuran taloutta, niin olemme menneet vuosi vuodelta eteenpäin ja seuran lainataakka on jo loppusuoralla. Liikevaihto kasvoi viime kaudella jälleen ja tilinpäätös oli plussan puolella. Talous on vakaalla pohjalla ja siitä osoituksen se, että olemme pystyneet nostamaan pelaajabudjettia, FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Olli Huttunen avaa.

– Emme ole nostaneet pelkästään pelaajabudjettia, vaan myös taustoihin on panostettu entistä enemmän. Laadukkaampi tekeminen taustalla näkyy myös joukkueen pelaamisessa, Huttunen jatkaa.

Huttunen on seurannut levollisin mielin joukkueen talven edesottamuksia.

– Onnistuimme mielestäni talven rekrytointiprosessissa ja meillä on tällä hetkellä erittäin kilpailukykyinen joukkue. Jokaiselle pelipaikalle on vähintään kaksi hyvää vaihtoehtoa. Se on tärkeää, sillä kausi on pitkä.

Huttunen johtaa Hakan pientä mutta pippurista toimistojoukkuetta. Mennyt talvi on ollut menestyksekäs myös toimiston puolella.

– Viime talvena myyntimme veti hyvin, mutta tänä talvena tilanne on vieläkin parempi. Meillä on toimistolla erittäin hyvä tekemisen meininki. Ja täytyy muistaa, että vaikka meidän toimistojoukkueemme on suhteellisen pieni, niin meillä on myös vahva ja laaja Haka-yhteisö tukenamme. Se on meille valtava voimavara ja osoittaa samalla seuran merkityksen ihmisille, kiittelee Huttunen.

Yksi suuri toimiston ponnistelu on aina itse ottelutapahtuma. Tällä kaudella yleisöä saadaan ottaa katsomoon vapaasti ilman rajoituksia, ja Huttusen mukaan yleisöä pyritään palvelemaan entistä paremmin.

– Kehitämme koko ajan palveluita paremmiksi ja tehokkaammiksi, jotta saamme yleisölle mahdollisimman hyvän ja viihtyisän ottelutapahtuman. Yritämme saada muun muassa ihmisten jonotusaikoja pienemmiksi.

– Moni on kritisoinut, että liput pitää ostaa etukäteen, mutta se on nykypäivää ja yksi asia jolla voimme tehostaa palveluita. Sillä tavalla meillä on jonkinlainen etukäteistieto siitä kuinka paljon katsojia tulee ja mihin he sijoittuvat, jotta voimme niille alueille tehostaa palveluita, muistuttaa Huttunen.

Tällä kaudella Tehtaan kentällä vietetään myös teemapäiviä joidenkin otteluiden yhteydessä.

– Meillä on muutamia selkeitä teemapelejä, joissa otamme tiettyjä ryhmiä huomioon. Niistä kerrotaan lisää sitten tulevaisuudessa, Huttunen raottaa salaisuuden verhoa.

Hakan kausi alkaa hienoimmalla mahdollisella tavalla, kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi rakas paikallisvastustaja Ilves. Ottelu alkaa kello 17.00 ja lipunmyynnistä sekä muista otteluun liittyvistä käytännöistä lisätietoa löytyy täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT