Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka palasi Veikkausliigan huipulle – ”Vielä on nälkää”

FC Hakan kausi 2022 oli monella tapaa historiallinen. Upeasti pelikentällä esiintyneet mustavalkoiset sijoittuivat Veikkausliigassa neljänneksi ja ensi kesänä Haka pelaa europelejä ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

Hakan kehityskäyrä on ollut tasaisessa nousussa vuosi vuodelta ja täksi kaudeksi otettiin harppaus kohti kärkeä. Päävalmentaja Teemu Tainion mukaan kyse oli monen asian summasta.

– Ensinnäkin hankinnat osuivat tällä kaudella paremmin kohdilleen. Saimme pallollista pelaamista enemmän mukaan ja nopeutta yläkertaan, arvioi Tainio Hakapotkut-liitteessä.

Kauden aikana 20 maalia tehnyt Lee Erwin keräsi luonnollisesti suurimmat otsikot. Skottikärki teki kauden jälkeen rahakkaan sopimuksen Libanoniin, joten hänelle joudutaan talven aikana etsimään korvaajaa. Tainio ei ole huolissaan, vaikka maalitykki jätti Tehtaan kentän.

– Totta kai Lee oli meille tärkeä ja hänen lähtönsä on meille iso menetys. Ei Veikkausliigassa ole ollut tuollaista viimeistelijää pitkään aikaan. En ole kuitenkaan huolissani, vaan löydämme varmasti hyvän pelaajan myös tilalle. Meillä on jo nyt ihan hyvä tilanne hyökkäyspään suhteen ja siellä on uhka olemassa.

Tällä kaudella Haka oli koko sarjan parhaimpia kotijoukkueita, ja upeasti läpi kauden mukana elänyt kotiyleisö piiskasi joukkuetta aina vain parempiin suorituksiin. Tunnelma toi mieleen vuosituhannen vaihteen menestysvuodet.

– Tehtaan kentällä oli välillä ihan huikea tunnelma ja se ruokki itseänikin. Jalkapallo ja Haka tuntuvat taas kiinnostavan Valkeakoskella ja se on hieno asia. Kun tulin päävalmentajaksi, tavoitteena oli nostaa Haka Veikkausliigaan ja saada ihmiset taas kiinnostumaan jalkapallosta. Siinä on nyt onnistuttu, mutta vielä on nälkää.

Ensi kauden rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa. Jotkut lähtevät pelaajat ovat jo tehneet sopimuksia uusiin seuroihin ja samalla Haka hakee uusia vahvistuksia joukkueeseen. Europelit tuovat oman mausteensa ensi kauteen ja niiden johdosta myös pelaajabudjetti nousee myös ensi kaudeksi.

– On mukava päästä taas eurokentille ja se on iso asia koko kaupungille. Samalla budjetti nousee, mutta täytyy muistaa myös, että pelaajien palkatkin nousevat. Olen varma, että saamme iskukykyisen joukkueen myös ensi kaudella. Meillä on jo hyvä runko kasassa tämän kauden pelaajista

Hienosta kaudesta huolimatta nälkä ei ole vielä tyydytetty. Kauden 2022 ei ole tarkoitus jäädä yksittäiseksi tähdenlennoksi, vaan tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Suomen parhaiden seurojen joukossa.

– Seuraava tavoite on olla mitalitaistelussa ja Suomen Cupin voitto. Kilpailuvietti on sen verran kova, ettei keskikastissa tai sarjapaikasta pelaaminen kiinnosta. Tällä kaudella olimme neljänsiä ja siitä luonnollisena jatkumona on päästä sinne kärkikolmikkoon.

– Seuran tavoitteena on päästä vakituisesti eurokentille ja mielestäni se on ihan realistista. Olemme koko ajan ottaneet eroa kärkijoukkueisiin kiinni, Tainio korostaa.

Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Hakapotkut-liitteestä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT