Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka palasi räväkästi takaisin harjoituksiin – ”Jaloissa huomaa”

FC Haka palasi harjoituksiin maanantaina ja ensimmäinen viikko meni vauhdikkaasti uuden valmentajakaksikon alaisuudessa. Tuure Siira oli tyytyväinen avausviikon antiin.

Hakan pelaajat pääsivät vetämään henkeä noin kuukauden verran ennen kuin paluu harjoituskentille koitti. Siiralla loma meni lepäillessä ja kuntouttaessa.

– Sain hyvin ladattua akut loman aikana. Minulla oli kantapään kanssa hieman ongelmia loppukaudesta, ja teimme fyysisen valmentajan ja fysion kanssa ohjelman, jossa puolet ajasta meni ihan lomaillessa ja pari viimeistä viikkoa sitten kuntoutin, että saan sen kantapään hyvissä ajoin kuntoon. Hyvä loma kaiken kaikkiaan, Siira kertoo.

Viime kausi oli sekä fyysisesti että henkisesti joukkueelle raskas. Siinä mielessä loma kauden päätteeksi osui hyvään saumaan.

– Tuli tarpeeseen. Varsinkin, kun viime kaudella oli vähän ylä- ja alamäkiä ja siihen päälle vielä tämä vaiva. Sitä odotti jo lomaa ja nyt olen päässyt laittamaan itseäni kuntoon. Lomalla oli mukava käydä myös Oulussa perheen luona, kun heitä ei ollut pitkään aikaan nähnyt, oululaislähtöinen keskikenttäpelaaja toteaa.

Uudistunut FC Haka asteli ensimmäistä kertaa harjoituskentälle maanantaina, kun Andy Smith ja Sander Guerreiro ottivat joukkueen ohjat käsiinsä. Tuoreimmat sopimuspelaajat liittyvät joukkueen mukaan tammikuun puolella ja talven aikana on luvassa vielä lisää sopimusuutisia.

– Hyvä meininki on ollut siihen nähden, että rinki on ollut aika kapea. Onneksi olemme saaneet Hakan junnuja välillä mukaan, niin olemme pystyneet pelaamaan myös vähän isompaa peliä.

Siira myöntää, että edelliskauteen verrattuna muutoksia on muitakin kuin valmentajistossa ja pelaajissa.

– Treenimäärissä on ainakin eroja, sillä viime vuonna harjoittelimme määrällisesti hieman vähemmän tähän aikaan vuodesta. Kovaa on treeneissä menty ja kyllä sen näin loppuviikosta jaloissa huomaa. Valmennus kyllä kyselee jatkuvasti mikä on vointi ja niin edelleen. Tämä alku on vähän sellaista tutustumista ja uutta puolin ja toisin.

Uusi valmennuskaksikko voitti nopeasti Siiran luottamuksen puolelleen ja hän on ollut tyytyväinen avausviikon antiin.

– Ensimmäisen viikon perusteella he ovat asiantunteva kaksikko ja he haluavat selkeästi tuoda heidän tietynlaista pelitapaansa sisään. Emme ole vielä liikaa lähteneet taktisiin asioihin ja alku on ollut vähän sellaista totuttelemista eikä kaikkia taktisia sivuja ole heidän osaltaan vielä käyty läpi. Ensivaikutelma heistä on erittäinkin positiivinen, Siira kehuu.

FC Haka viettää ensi kaudella 90-vuotisjuhlavuotta ja kausikorttitarjous on voimassa jouluun saakka. Siira kannustaa kaikkia hankkimaan kausikortin vaikka pukinkonttiin.

– Kaikille faneille isot terveiset ja tehdään yhdessä hieno Hakan juhlavuosi. Ei muuta kuin pikaisesti kausariostoksille!

Siiran videohaastattelu on nähtävissä FC Hakan sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Instagramissa.

******

Edessä siintävä kausi 2024 on FC Hakan suuri 90.vuotisjuhlakausi. Juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä nyt – tule mukaan juhliin! Lue lisää kausikorteista täällä ja osta kausari omaksesi tiketti.fi/fchaka! Jouluun asti erikoishintaan 150€ (+palvelu- ja mahd. toimituskulut) oleva juhlavuoden huippukausari sisältää pääsyn kaikkiin FC Hakan kotiotteluihin sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa ja lisäksi sisältää mahdollisuuden varata oman paikan pysyvästi katsomosta (norm. 250€). Ensi vuonna juhlitaan!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT