Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka löysi hyökkääjän – ”Hän täyttää kaikki profiilihyökkääjän vaatimukset”

FC Haka ja hyökkääjä Lee Erwin ovat tehneet 1-vuotisen sopimuksen. 27 -vuotias skotti siirtyy Valkeakoskelle kotimaansa pääsarjan St. Mirrenistä.

Aiemmin urallaan mies on pelannut muun muassa Leeds Unitedin riveissä Englannin Championshipissä. Kokemusta löytyy myös Skotlannin juniorimaajoukkueista kaikkiaan kymmenen ottelun verran, joissa mies on onnistunut kertaalleen maalinteossa. Voitaneen siis todeta Hakan löytäneen itselleen paljon toivotun, kovan luokan hyökkääjän.

– Hän täyttää kaikki profiilihyökkääjän vaatimukset ja olen tosi iloinen että me onnistuttiin saamaan sopimus maaliin asti, päävalmentaja Teemu Tainio ilakoi sopimuksen varmistuttua.

– Lee on parhaassa iässä ja kuitenkin kokoajan ollut St. Mirrenin joukkueessa Skotlannin Valioliigassa, joten pelikunto ja sopeutuminen varmasti kunnossa. Mahtava homma, että hän päätti siirtyä meille ja näki Hakan hyvänä askeleena uralleen.

Erwinin tasoisen hyökkääjän saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys ja Tainio jakaakin kiitosta Hakan onnistuneelle pelaajarekrytoinnille. Päävalmentaja myös muistuttaa, että tämän tason pelaajan saamisen vaativan moneen asian onnistumista.

– Meillä on seurassa loistava kontaktiverkosto, jota olemme alkaneet hyödyntämään ja sitä kautta tämmöiset siirrot ovat mahdollisia.

Lee Erwin saapui Suomeen ja Valkeakoskelle keskiviikkona iltapäivällä kirjoittaakseen. Sopimuksen allekirjoitus sai kuitenkin odottaa torstaille asti. Se ei kuitenkaan haitannut miehen tyytyväisyyttä sopimukseen ja uuteen haasteeseen uralla.

– Tämä on uusi haaste, mitä odotan innoissani!

Mies nostaa myös esiin kunnioituksen Tainiota kohtaan, eikä malta odottaa, että pääsee pelaamaan entisen huippupelaajan kanssa.

– Hän on pelannut korkeimmalla tasolla ja se on jotain, mitä jokainen pelaaja kunnioittaa. Nyt hän on valmentajana ja odotan todella, että pääsen pelaamaan hänen alaisuudessaan.

Veikkausliiga ei ole pelaajalle entuudestaan kovin tuttu, mutta on kuitenkin kuullut jotakin uudesta sarjastaan.

– Kuulin sen olevan tekninen ja että täällä pidetään pelaavasta jalkapallosta. On kiva päästä kokeilemaan jotain uudenlaista.

– Olen itse fyysinen, pitkä hyökkääjä ja pystyn suojaamaan palloa. Toivottavasti saan tuotua panokseni myös maalien merkeissä!

Lee Erwinin aiemmat seurat:
Motherwell FC
Arbroath FC
Leeds United
Bury FC
Oldham Athletic
Kilmarnock FC
Tractor Sazi FC
Ross County FC
St. Mirren FC

Teemu Tainio paljasti viime lauantain Ilves -ottelun jälkeen, että tämän sopimuksen myötä Hakan joukkue on nyt valmis.

FC Haka 2022:
Mika Hilander, Aatu Hakala, Kalle Kohonen, Seth Saarinen, Eero-Matti Auvinen, Niklas Friberg, Henri Malundama, Topias Listo, Atte Sihvonen, Tino Purme, Donaldo Acka, Oiva Laaksonen, Janne-Pekka Laine, Miro Salminen, Salomo Ojala, Jesse Huhtala, Logan Rogerson, Vigori Gbe, Elias Collin, Konsta Mervelä, Felix Lehtinen, Thomas Saarinen, Oliver Whyte, Luiyi de Lucas, Stavros Zarokostas, Anthony Herbert ja Lee Erwin.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT