Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kohtaa lauantaina TPS:n – ”Olemme hyvässä iskussa”

FC Haka sai sovittua pikatahtiin harjoitusottelua peruutetun Liigacup-ottelun tilalle, kun koskilaiset matkustavat lauantaina Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 16.15.

Hakan Liigacupin avaus on jouduttu siirtämään kahdesti FC Lahden koronatapausten vuoksi. Molemmilla kerroilla tilalle on saatu sovittua harjoitusottelu, kun viime viikonloppuna Haka matkusti SJK:n vieraaksi ja nyt lauantaiksi vastustajaksi järjestyi TPS.

– Saadaan hyvä peli TPS:aa vastaan ja pääsemme jatkamaan sitä hyvää työtä mitä teimme SJK-pelissä. Siitä otetaan hyvät asiat ja olemme pyrkineet edelleen kehittämään omaa peliämme viikolla. Hyvä, että saimme pelin tähän peruuntuneen Lahti-pelin tilalle, Hakan apuvalmentaja Ossi Virta mietiskelee.

Haka on tammikuun aikana tehnyt töitä pelitapansa eteen ja positiivisia viitteitä siitä nähtiin jo SJK-ottelussa.  

– Tietysti jokaista pelin osa-aluetta on pyritty hiomaan eteenpäin, mutta nyt on keskitytty siihen, että kun meillä on pallo, niin mitkä ovat ne syöttösuunnat ja tukiliikkeet joiden avulla voidaan edetä ja murtautua eri alueilta. Niihin on panostettu ja SJK-pelissä saatiin hyvää osviittaa siitä. Meillä oli siellä neljä läpiajoa ja yksi 4 vs 2 –hyökkäys, ja pääsimme hyvin ja kontrolloidusti vastustajan korkeasti prässistä pois. Tämäntyyppisiä asioita käymme läpi hyökkäyspelissä. Sitten tietenkin oman joukkueen puolustaminen pitää yhtä tiiviinä kuin mitä se on ollut viime kauden lopusta ja kehittää sitä edelleen, Virta avaa Hakan pelin painopisteitä.

Virran mukaan Haka on tällä hetkellä hyvin aikataulussa.

– Joulukuusta olemme menneet älyttömän paljon eteenpäin. Olemme päässeet hyvin harjoittelemaan rauhassa omia pelillisiä painopisteitä ja kehittämään pelaajien fyysisiä ominaisuuksia. Olemme ihan hyvässä iskussa tällä hetkellä.

Myös pelaajiston suhteen Haka pääsee TPS-otteluun hyvistä lähtökohdista. Sopimuspelaajista kaikki paitsi Uuden-Seelannin maajoukkueen mukana oleva Logan Rogerson sekä Luiyi de Lucas ovat mukana. Lisäksi Hakalla on testissä amerikkalaiskreikkalainen laitahyökkääjä Stavros Zarokostas, joka on esitellyt taitojaan kuluvan viikon ajan.

– Hän on ominaisuuksiltaan nopea linjan taakse menijä. Laukaus lähtee terävästi lyhyellä vipuvarrella, ja hän on hyvä harhauttamaan sekä haastamaan 1 vastaan 1 –tilanteissa, Virta kuvailee testimiestä.

Myös Hakan tuore sopimuspelaaja Oliver ”Ollie” Whyte on ensimmäistä kertaa mukana Hakan kokoonpanossa.

TPS:n ja FC Hakan välinen ottelu alkaa Turun LähiTapiola Areenalla kello 16.15. Vallitsevien rajoitusten vuoksi ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta TPS näyttää ottelun suorana lähetyksenä  selostettuna Solidsportin sivuilla 8€ hintaan.

TPS:n ennakko

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT