Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kiinnitti viimeisen palasen joukkueeseensa

FC Haka ja maalivahti Anton Lepola ovat allekirjoittaneet kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen.

26 -vuotias Lepola pelasi viime kaudella Veikkausliigaan nousseen KTP:n riveissä kaikkiaan 25 ottelussa, mutta on tammikuusta lähtien ollut ilman seuraa.

FC Hakan maalivahtivalmentaja Pauli Jussila on erittäin tyytyväinen, että joukkueen viimeisenä palasena juuri Lepola liittyi rinkiin.

– Todella tyytyväinen! Vaikka toisen maalivahdin etsintä venyi näin lähelle kauden alkua, pystyttiin löytämään näinkin hyvä pelaaja.

– Varmaotteinen maalivahti, joka on hyvä torjumaan. Kova harjoittelija ja mukava persoona, joka sopii varmasti hyvin muiden sekaan, Jussila iloitsee.

Maalivahti on aiemmin urallaan pelannut Veikkausliigaa juurikin KTP:n, sekä lisäksi IFK Mariehamnin riveissä. Paluu pääsarjatasolle maistuu miehelle oikein hyvin.

– Hyvältä tuntuu tietenkin palata! Se on ollut tässä tavoitteena sitten viime kerran ja Veikkausliiga on ainoa paikka, missä haluaa Suomessa pelata. Onneksi se nyt toteutui!

Sopimuksen taustalla oli molemminpuolinen kiinnostus ja siirto legendaariselle Tehtaan kentälle sopii TPS -kasvatille erinomaisesti.

– Täällä on hieno historia ja hieno tulevaisuus tulossa. Täällä on hyvä projekti ollut menossa monta vuotta ja prosessi käynnissä, minkä seurauksena nousukäyrä ylöspäin kokoajan, joten kiinnostava lähteä matkaan mukaan. Uskon, että pystyn kehittymään niin pelaajana, kuin ihmisenä.

Lepola näkee Hakan joukkueen olevan nälkäinen ja intensiivinen joukkue, mikä tykkää vääntää ja tulee varmasti juokseen kauden aikana paljon. Joukkuehenki on myös ollut miehen mieleen ja vanhat tutut ovat helpottaneet sisään pääsyä.

– Joukkuehenki on loistava ja joukkueessa on paljon tuttuja entuudestaan kenen kanssa olen pelannut ja sitten niitä ketä vastaan olen pelannut, joten helppo tulla sisään joukkueeseen jopa tämmöiselle turkulaiselle, mies virnistää.

Erityisen tuttuja Hakan joukkueessa ovat niin ikään Turun seudulta lähtöisin olevat Atte Sihvonen ja Niklas Friberg. Lisäksi valmentaja Ossi Virta on entuudestaan tuttu ja ollut myös isona apuna ensimmäisellä viikolla.

Lepola tiedostaa, että tulee joukkueeseen vain kuukausi ennen liigan alkua, joten valmistautumisaika on varsin lyhyt.

– Pitää päästä nopeasti joukkueen kanssa samalle sivulle ja olla valmiina pelaan heti, kun mahdollista, mies pohtii.

Anton Lepolan myötä FC Hakan joukkue on nyt valmis kolmen viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan.

FC Haka 2023:
Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen, Tino Purme, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Oiva Laaksonen, Felix Lehtinen, Anthony Herbert, Tuure Siira, Henri Malundama, Oliver Whyte, Haymenn Bah-Traoré, Kristian Yli-Hietanen, Ryan Mahuta, Juan Lescano, Fallou Ndiaye, Mehdi Boukassi ja Anton Lepola.

Kuva: Esa Heritty

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT