Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka hakee Konferenssiliigan jatkopaikkaa Belfastista

FC Haka kohtaa torstaina Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa Crusaders FC:n Belfastissa, Pohjois-Irlannissa. Ottelu Seaview stadionilla alkaa kello 22.00 Suomen aikaa.

Koskilaiset matkustivat Belfastiin aikaisin keskiviikkoaamuna Dublinin kautta ja pääsivät ajoissa hotellille lepäämään ennen keskiviikkoillan harjoituksia Seaview stadionilla. Päävalmentaja Teemu Tainion mukaan matka sujui hyvin ja joukkue on hyvässä vireessä.

– Kivasti meni ja hyvin päästiin perille. Syöty ja levätty tässä päivän aikana ja nyt saadaan tässä tutustua kenttään ja vetää nämä viimeistelytreenit.

Joukkueet kohtasivat viime torstaina Tehtaan kentällä ja tuolloin ottelu päättyi tasan 2-2. Pelin juoni oli hyvin pitkälti sen kaltainen, mitä ennakkoon osattiin odottaa, eli pohjoisirlantilaiset olivat fyysisiä siinä missä kotijoukkue pyrki pallolliseen hallintaan. Ottelun viimeisen puolituntisen Haka pelasi yhden vapaalla Janne-Pekka Laineen lennettyä pihalle kahdella keltaisella.

Laine ei ulosajostaan johtuen ole mukana Belfastissa. Lisäksi poissa ovat vielä tässä Euro -ottelussa edustuskelvoton Elias Mastokangas, sekä pitkäaikaistoipilaat Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe. Hakan pelaajatilanne on siis erinomainen, sillä Belfastiin matkasi 18 pelaajan ryhmä, missä jokainen on täydessä pelikunnossa.

Crusaders FC:n kotikenttä on Tehtaan kenttää pienempi, joten se antaa kotijoukkueelle ison edun Hakaa vastaan.

– Tämä on tämmöinen tyypillinen brittistadikka – tosi kompakti keskellä asutusta. Kentän pinnassa mennään kyllä vähän ajassa taaksepäin. Ja jos tähän ei kastelua tule, niin aika hidas on.

– Ymmärrän kyllä miksi käyttävät tätä taktiikkaa. Kenttä on pieni, niin paljon tulee palloja isoille miehille boksiin. Sen kanssa meidän pitää huomenna painia, Tainio näkee.

Vaikka kenttä on nyt pienempi, niin päävalmentaja näkee, että kotijoukkueen taktiikka ja vahvuudet ovat samat, kuin viime torstain ottelussa.

– Samat ne on, kuin siinä ekassakin pelissä. Paljon tulee palloa boksiin ja erikoistilanteet meidän pitää klaarata.

– Pieni kenttä, niin paljon tulee kaksinkamppailuja ja meidän pitää olla niissä vähän paremmin mukana, kuin siinä kotipelissä. Uskon, että me saadaan myös paikkoja, niin ne pitää sitten vain käyttää.

Solidsport näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ 10€ hintaan. Lähetys Belfastista alkaa kello 21.50 ilman suomenkielistä selostusta.

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä ja Esa Heritty

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT