Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka Akatemia kohtaa Suomen Cupissa TPS:n – ”Kuin Daavid vastaan Goljat”

Suomen Cup palasi täksi kaudeksi perinteiseen cup-muotoon, jossa alasarjalaisilla on mahdollisuus haastaa ylemmän sarjatason joukkueita. Yksi tällainen ottelu nähdään torstaina, kun Kolmosessa pelaava FC Haka Akatemia kohtaa Ykkösen suurimman voittajasuosikin TPS:n.

FC Hakan edustusjoukkue selvisi suoraan neljännelle kierrokselle talven Liigacup-menestyksen ansiosta, mutta Haka Akatemia on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua Suomen Cupissa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Vitosessa pelaava Ilves/4 ja toisella kierroksella Kutosessa pelaava Fish United taipui Haka Akatemian käsittelyssä 0-7.

Torstaina Haka Akatemia joutuu kovaan haasteeseen, kun se saa vastaan Ykkösen suurimman voittajasuosikin TPS:n. FC Hakan edustusjoukkueen sopimuspelaajiin kuuluva Konsta Mervelä on pelannut Haka Akatemian riveissä molemmat aiemmat Suomen Cupin ottelut ja odottaa innolla torstaista kamppailua.

– Lähtökohtaisesti tämä on useimmille ensimmäinen tällainen peli, jossa kohtaamme tuon tason joukkueen. Tämä on loistava kokemus kaikille ja vähän niin kuin Daavid vastaan Goljat. TPS on tosi kova joukkue ja lähdemme altavastaajana, mutta ei cupissa voi olla muuta tavoitetta kuin voitto. Lähdetään rohkeasti ja ennakkoluulottomasti pelaamaan, Hakan oma kasvatti miettii.

Mervelä on yksi Hakan nuorista lupauksista, joka on raivannut tiensä junioripolun läpi edustusjoukkueeseen. Hän teki talvella edustusjoukkueen kanssa sopimuksen ja on harjoitellut koko talven joukkueen mukana esiintyen myös talven harjoituspeleissä.

– On ollut tosi hienoa olla edustusjoukkueen kanssa. Pääsee päivittäin olemaan ympäristössä, jossa voi kehittyä ja mennä eteenpäin koko ajan, Mervelä kehuu.

Mervelä pääsi viime viikonloppuna maistamaan jo Veikkausliigan tunnelmaa, kun hän oli Hakan vaihtopenkillä ottelussa FC Honkaa vastaan. Veikkausliigadebyyttiä ei kuitenkaan vielä tullut.

– Toivottavasti saisi mahdollisuuden debytoida mahdollisimman pian. Koetan tehdä töitä sen eteen, että se tulisi.

Jos peliaika on vielä tiukassa edustusjoukkueen riveissä, niin Akatemia tarjoaa kehittyville pelaajille tärkeitä miesten pelejä.

– Ne ovat todella tärkeitä, sillä pelit ovat kuitenkin pelejä. Vaikka treenaisit hyvässä ja ammattimaisessa ympäristössä, niin on todella tärkeä päästä myös pelaamaan, muistuttaa maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt Mervelä.

Mervelä pääsi pelaamaan Hakan edustusjoukkueen kanssa talven aikana harjoitusotteluita, joten hän osaa odottaa millaiseen vauhtiin Akatemia torstaina pääsee.

– Kyllä siihen varmaan osaa hieman paremmin varautua, kun on ollut edustusjoukkueen mukana ja se varmasti auttaa tällaisissa tilanteissa. Lähdetään kovalla työllä ja tosi kovalla halulla hakemaan voittoa ja jatkopaikkaa.

FC Haka Akatemia ja TPS iskevät yhteen torstaina kello 19.00 alkaen Tehtaan kentällä. Voittaja etenee Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle.

Kulku kentälle ainoastaan Niementien puoleisesta portista klo 18:30 alkaen. Otteluun pääsee Akatemian kausikortilla tai ostamalla ottelulipun 5€ hintaan portilta. Seuran taustahenkilöille ja junioreille sisäänpääsy on ilmainen ja alle seitsemän vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Jos kausikortti vielä uupuu, niin sen voi hankkia peliin tullessa portilta, etukäteen joukkueen pelaajilta ja taustoilta tai FC Hakan Liveto-lippukaupasta. Kausikortti maksaa 30€ ja tukikausikortti 50€, mikä pitää sisällään kahvin kaikissa otteluissa.

Torstain cup -ottelun kioskipalvelut löytyvät Puukatsomosta.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT