Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Mastokankaalla paras mahdollinen debyytti – ”Kyllä se maistui”

Elias Mastokangas pelasi itsensä heti Haka-kannattajien sydämiin, kun teki debyytissään kaksi maalia KuPS:n verkkoon. Henkilökohtaisesti vaikean alkukauden jälkeen Mastokangas nautti saamastaan mahdollisuudesta.

21-vuotias Mastokangas jäi tällä kaudella FC Interissä vähälle vastuulle ja tuli hakemaan peliaikaa sekä onnistumisia Hakaan. Taitava ja juonikas pelaaja oli elementissään tullessaan tauon jälkeen kentälle viimeistellen Hakan molemmat maalit.

– Totta kai se oli loistava fiilis. Sarjakärki vastassa ja voitimme heidät aiheuttaen heille vasta kauden toisen tappion. Kyllä se maistui. Joukkueena pelasimme hyvän pelin ja itse pääsin tekemään kaksi maalia. Vaikean alkukauden jälkeen se tuntui todella hyvältä, Mastokangas palaa debyyttinsä tunnelmiin.

Mastokankaan tuuletuksista välittyi riemu, johon katsojan oli helppo samaistua. Ilo jatkui vielä pelin jälkeen pelaajien kiittäessä upeita kannattajia kannustuksesta.

– Niin kuin sanoin, niin minulla on ollut vaikea alkukausi ja siitä on vaikea löytää mitään positiivista. Kun kaksi maalia tekee debyytissä, niin kyllä se tuntui hyvältä. Alkukausi oli minulta heikko eikä peliaikaa tullut, mutta täällä pääsin heti pelaamaan vahvuuksillani.

Mastokankaalla oli mahdollisuus tehdä myös hattutemppu, mutta knalli jäi odottamaan tulevaa.

– Se jäi vähän harmittamaan. Ennenkin olen jossain pelissä tehnyt kaksi ja saanut hyvän paikan tehdä kolmannen, mutta silloinkaan ei mennyt. Jätetään se sitten seuraavaan kertaan.

Mastokangas on monipuolinen pelaaja, joka on parhaimmillaan keskikentän keskustassa hyökkäävässä roolissa tai vaihtoehtoisesti laidassa. Interissä hän joutui pelaamaan itselleen oudolla pelipaikalla, mutta Hakassa luottoa löytyi heti hänelle omimmalta paikalta.

– Interissä pelasin tällä kaudella wingbackina ja laitapakkina. Se ei tuntunut omalta paikalta missään vaiheessa enkä oikein saanut mitään siinä irti. Yritin kyllä täysillä koko ajan, mutta en päässyt pelaamaan vahvuuksillani. Nyt Teemu antoi minulle mahdollisuuden pelata omilla vahvuuksillani.

Millainen pelaaja Elias Mastokangas sitten on?

– Olen energinen ja molempijalkainen, juoksuvoimainen ja juoksen laajalla säteellä. Kun jalka on vapaana, niin yritän tietenkin ruokkia meidän maalikuningasta, että hän pysyy tyytyväisenä, Mastokangas heittää.

Mastokangas on ehtinyt olla Hakan kanssa noin viikon verran ja on sopeutunut hyvin joukkueeseen.

– Sanoin jätkille heti ensimmäisten treenien jälkeen, etten muista milloin olisin hymyillyt treeneissä näin paljon. Porukka otti minut heti hyvin vastaan ja joukkue on täynnä mukavia persoonia. Oli helppo tulla joukkueeseen sisään ja tietenkin sekin helpottaa, kun pelit ovat kulkeneet joukkueella hyvin, kiittelee Mastokangas.

FC Haka on seuraavan kerran tositoimissa lauantaina 6.8., kun se kohtaa vieraskentällä IFK Mariehamnin. FC Hakan seuraava kotiottelu on perjantaina 12.8., kun vastaan tulee AC Oulu. Tehtaan kentän lehtereillä on nähty hienosti yleisöä viime peleissä ja tuossa ottelussa tavoitellaan 3000 katsojan rajan rikkomista. Otteluisäntä Volkswagen lahjoittaa jokaista katsojaa kohti yhden euron alueen vähävaraisten perheiden lasten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

Tehdään yhdessä hyvää ja nähdään taas Tehtiksellä!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT