Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Mastokangas odottaa tositoimiin pääsyä – ”Olemme hyvällä pohjalla”

Valkeakosken vuoden jalkapalloilijaksi valittu Elias Mastokangas nautti joulukuun ylimenokauden harjoituksista ja on valmis, kun harjoitukset pyörähtävät kunnolla käyntiin tammikuussa.

Mastokangas vietti loppukauden Hakassa lainalla kaudella 2022 ja palasi viime kesänä pysyvällä siirrolla Valkeakoskelle. Hyökkääjä pelasikin erinomaisen syksyn viimeistellen seitsemän maalia. Vahva loppukausi toikin hänelle valinnan Valkeakosken vuoden jalkapalloilijaksi.

– Totta kai se lämmitti mieltä näin joulun alla. Se tuli ihan puskista enkä tiennyt, että tällainen on olemassa. Tosi kiva asia. Oli mukava ottaa vastaan, kun joukkueella oli hyvä syksy ja se näkyi myös omissa suorituksissa, Mastokangas kiittelee.

Mastokangas pääsee nyt ensimmäistä kertaa valmistautumaan Hakan kanssa kauteen jo harjoituskaudesta lähtien. Joukkue harjoitteli joulukuun vielä hieman vajaalla miehityksellä, kun uudet sopimuspelaajat liittyvät joukkoon harjoitusten jatkuessa tammikuussa.

– On maistunut hyvälle. On joitain uusia kasvoja, vanhoja pelaajia ja sitten muutamia junioreita, joten meillä on ollut ihan hyvä sekoitus. Olemme saaneet hyviä pelejä, mutta emme ole päässeet vielä taktiikoita käymään läpi, ja ne alkavat kuulemma vasta tammikuussa. Nyt on ollut mieli virkeänä ja olemme saaneet vähän pallokosketuksia, niin on ollut ihan hyvä alku.

Andy Smith otti joukkueen näppeihinsä joulukuussa ja Mastokangas on pitänyt uudesta päävalmentajasta. Hän odottaa jo tammikuuta, kun joukkue aloittaa todenteolla valmistautumisen kauteen.

– Ensivaikutelma on ollut tosi positiivinen. Koutsi tulee hyvin juttuun pelaajien kanssa ja osaa ottaa kaikki mukaan sekä saanut hyvän temmon treeneihin. Näyttää siltä, että meillä tulee olemaan kova preseason ja jokainen odottaa innolla. Olemme hyvällä pohjalla tällä hetkellä.

Mastokangas on yksi viime kaudesta jatkavista pelaajista ja joulukuun aikana on tipahdellut myös uusien pelaajien sopimusuutisia. Hän myöntää seuranneensa uusien pelaajien uutisointia ja odottaa tulokkaiden liittymistä seuraan.

– Aina sitä sivusilmällä seuraa mielenkiinnolla. Marraskuu oli vielä aika hiljainen, mutta nyt on alkanut tulla pelaajia. Ihan mielenkiintoisia hankintoja. Innolla odotetaan, että millaisia he ovat kopissa ja tuolla kentällä.

Joulukuussa sekä valmentajat että pelaajat ottivat tuntumaa toisiinsa, mutta tammikuussa mennään jo täyttä häkää. Mastokangas ennakoi, että ensi vuonna vauhtia riittää.

– Se mitä olen nähnyt aikataulua, niin ei pahemmin jarrutella. Koutsi sanoi, että ensi kaudella olemme hyvässä tikissä koko joukkue ja juostaan paljon. Odotan innolla, että päästään tekemään töitä. Nyt pieni huili tässä joulun ja uudenvuoden aikaan ja sitten alkavat taas hommat.

Joulun Mastokangas aikoo ottaa rauhassa.

– Ihan perheen kanssa Turussa nautitaan yhdessäolosta. Ei mitään sen kummempaa.

FC Haka viettää ensi vuonna 90-vuotisjuhlavuottaan ja kausikorttitarjoukset tulevaa kautta kohtaan ovat voimassa jouluaattoon saakka.

– Ne ketkä eivät ole vielä ehtineet ostaa kausaria, niin kannattaa pistää ne pukinkonttiin. Sillä pääsee ensi kaudella katsomaan viihdyttävää jalkapalloa, lupaa Mastokangas.

******

Edessä siintävä kausi 2024 on FC Hakan suuri 90-vuotisjuhlakausi. Juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä nyt – tule mukaan juhliin! Lue lisää kausikorteista täällä ja osta kausari omaksesi tiketti.fi/fchaka! Jouluun asti erikoishintaan 150€ (+palvelu- ja mahd. toimituskulut) oleva juhlavuoden huippukausari sisältää pääsyn kaikkiin FC Hakan kotiotteluihin sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa ja lisäksi sisältää mahdollisuuden varata oman paikan pysyvästi katsomosta (norm. 250€). Ensi vuonna juhlitaan!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT