EIF kaatoi Hakan loppuhetken maalilla

Sarjakärki EIF otti sunnuntaina askeleen kohti Veikkausliigaa voittamalla FC Hakan kotikentällään 2-1 (1-0). Hakan nousuhaaveille tappio sen sijaan tiesi kovaa kolausta.

– Mitä tässä voisi sanoa. Mielestäni olisimme ansainneet ainakin pisteen, mutta jos ei pysty laittamaan palloa pömpeliin, niin ei voi saada palkintoa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohti.

Ensimmäisellä puoliajalla Hakalla oli omat paikkansa, mutta tehoja puuttui. EIF:n virolaiskärki Kevin Kauber näytti maalinteon mallia viimeistelemällä komean osuman 20 minuutin kohdalla.

– Se oli ihmeellinen maali, jolle ei voinut mitään, Armstrong totesi.

Haka tuli tasoihin toisen puoliajan alussa, kun Anton Popovitch onnistui rangaistuspotkussa. Rangaistuspotku tuomittiin, kun EIF:n maalivahti kaatoi Jami Kyöstilän.

Hakan unelma pisteistä mureni pari minuuttia ennen loppua, kun isäntien Akseli Ollila viimeisteli näyttävän voittomaalin Hakan maalin takanurkkaan.

– Siinä me haimme voittomaalia, mutta sitten tuli nukahdus puolustuspäässä pelatessa. Pienet jutut kostautuivat, Armstrong harmitteli.

Voittonsa ansiota EIF teki pesäeroa toisena olevaan HIFK:hon kolme pistettä. EIF on hävinnyt koko kauden aikana vain yhden ottelun. Viidenneksi viikonloppuna pudonneella Hakalla on nyt matkaa EIF:iin kymmenen ja HIFK:hon seitsemän pistettä, kun kierroksia on jäljellä enää seitsemän.

Kahden tappiollisen vierasottelun jälkeen Haka palaa Tehtaan kentällä tulevana torstaina. Vastassa on AC Oulu, eli joukkue joka meni viikonloppuna kaksi pinnaa Hakan edelle. Ottelu alkaa kello 18.30.

Hakan kokoonpano EIF:iä vastaan: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Ville Starck, Marco Paunovic, David Abidor (var.), Henri Malundama, Anton Popovitch, Joona Tapani (61. Pekka Lagerblom), Tuomas Lähdesmäki (75. Antto Hilska), Samuel Chidi (var.), Gerald Ben (85. Salomo Ojala).