Ehjä avauspuolisko ei riittänyt, HJK vei pisteet mennessään

Tiistai -illassa nähtiin jo kolmas klassikko -ottelu tälle kesälle, kun Haka ja HJK ottivat yhteen Tehtaankentällä. Ensimmäisen jakson jälkeen peli oli vielä tasan 0-0, mutta toisella jaksolla koskilaisten niskaan tuli kylmää vettä urakalla ja lopulta Klubi vei pisteet mennessään maalein 1-4.

Sen lisäksi, että ottelu pysyi tauolle asti maalittomana, niin Hakan puolustuspelaamisessa oli todella paljon hyviä elementtejä. Vaikka pallonhallinta ja laukaukset menivät selvästi vieraille, niin peli pysyi kotijoukkueen kontrollissa, eikä vastustaja saanut laukaustakaan kohti Michael Hartmannin vartioimaa maalia.

Avauspuolikkaalla vaikuttikin, että jo pitkään vaivanneista nukahduksista ja virheistä oli päästy vihdoin eroon. Lisäksi hyökkäyspäässä tilanteita pystyttiin luomaan kontrolloidusti. Etenkin oikealla laidalla Samuel Chidi oli pelipäällä luoden painetta vieraiden maalille, mutta samoin teki vasemmalla laidalla ensimmäisen avauspaikkansa ottanut Maximus Tainio. Mies olikin järjestämässä jakson lopulla hyvää tilannetta murtautuessaan HJK -puolustuksen läpi, mutta lopulta päädystä lähtenyt keskitys oli aavistuksen liian pitkä.

Myös valmentaja Teemu Tainio oli tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon, mikä meni aikalailla pelisuunnitelman mukaan.

– Pystyttiin pitämään HJK pois paikoilta ja pikkuasioita parantamaan.

Toinen jakso alkoikin sitten murheellisesti, kun Niklas Friberg loukkaantui 50. minuutilla. Seth Saarinen ei ollut vielä kerinnyt kentälle ja Friberg itse joutui katsomaan maalin takaa, kun David Browne laukoi pallon Hartmannin torjunnasta sisään 51. minuutilla.

Kotijoukkueen ilta synkentyi seitsemän minuuttia myöhemmin Ferhan Hasanin iskiessä pilkulta illan ensimmäisensä. Rangaistuspotku oli seurausta Brownen vahvasta noususta, minkä Jami Kyöstilä pysäytti rikkeen arvoisesti.

Kolme minuuttia myöhemmin Eero Markkanen nostatti vielä pienen toivon kipinän laukomalla pallon Valtteri Morenin jalan kautta takakulmaan. Tämä takaa-ajo tyrehtyi kuitenkin ennen, kuin ehti kunnolla alkamaan Hasanin laukoessa illan toisensa. Ja sama mies kruunasi ottelunsa 68. minuutilla laittaen pallon toistamiseen pilkulta sisään. Tälläkin kertaa hankkijana oli Browne, kenet nyt puolestaan Medo kaatoi sääntöjen vastaisesti.

Ottelun loppu oli enemmänkin kosmetiikkaa ja peliajan antamista vähemmän kentälle päässeille. Haka vaihtoi vielä kolme pelaajaa ja HJK puolestaan teki viisi vaihtoa viimeisen parinkymmenen minuutin aikana.

Teemu Tainio myönsi rehdisti vastustajan paremmuuden pelin jälkeen.

– Tiettyjä aikoja pystytään pelissä oleen HJK:a ja KuPS:aa tasoisia vastaan, mutta koko peliä ei vielä pystytä. Ei siinä ole nokan koputtamista, ne on vaan tällä hetkellä sen verran parempia.

Tappion lisäksi lisää harmaita hiuksia joukkueelle toi Fribergin loukkaantuminen. Vaikka vakavuudesta ja kestosta ei vielä pystykään sanomaan mitään, niin tarve vahvistukselle sille osastolle on olemassa. Ville-Valtteri Starck tulee olemaan loppukauden sivussa, joten tällä hetkellä Hakalla on yksi puhdas toppari riveissään ehjänä.

Mihinkään paniikkihankintoihin kurssin kääntämiseksi ei Tainio kuitenkaan näe tarvetta.

– Vaikka me halutaankin se toppari hankkia, kun meillä on kapea rinki tällä hetkellä, niin minä jaksan uskoa näihin jätkiin, että me ite käännetään tämä homma.

Kuvat: Jussi Rämä

HJK:n raportti TÄÄLTÄ.