Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

eFutisliigan loppupelit tiistaina – Hakan kaksikko valmiina mestaruusjahtiin

Kautta aikain ensimmäinen eFutisliiga huipentuu tiistaina pelattaviin loppupeleihin, kun edessä ovat välierät sekä mitaliottelut. FC Hakan pelaajakaksikko Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi ja Joona ”Krompe” Vaajala ovat valmiina koitoksiin.

Haka eteni välieriin kaatamalla KuPS:n selvästi 5-2. Koivuniemi petasi välieräpaikkaa voittamalla oman ottelunsa 4-2 ja Vaajala varmisteli jatkopaikkaa hoitamalla oman leiviskänsä 1-0.

Koivuniemi ei päässyt puolivälierässä kuitenkaan helpolla, sillä hän oli ensimmäisen puoliajan jälkeen 0-2-tappiolla, mutta käänsi pelin toisella.

– Oli aika vaikea alku peliin. Minulla on usein vähän vaikeuksia saada pelistä kiinni, mutta sen jälkeen kun pääsen sisään, niin sitten alkaa mennä hyvin. Nyt menen Helsinkiin jo maanantaina, että olisin paremmin valmistautunut, Koivuniemi miettii.

Vaajala oli myös tyytyväinen pelin antiin.

– Se oli meiltä aika hyvää ja todella varmaa pelaamista. JaKurrii oli toki häviöllä alussa, mutta nousi sieltä. Itseltäni oli sitten todella hyvää puolustuspelaamista eikä vastustaja päässyt maalipaikoille, arvioi Vaajala.

Pudotuspeleihin lähdettäessä runkosarjan kärkikaksikko SJK ja HJK olivat suurimmat ennakkosuosikit, mutta puolivälierissä nähtiin heti yllätyksiä. SJK joutui yllättävän tiukoille IFK Mariehamnia vastaan nousten lopulta 5-4-voittoon. HJK sen sijaan putosi FC Lahdelle.

– Se oli pieni yllätys, että SJK voitti vain maalilla ja taisi tehdä voittomaalin aika lopussa. En tiedä oliko valmistautumisessa ollut jotain, kun meni noin tiukoille, mutta ammattimaiseen tyyliin he hoitivat lopulta pelin. He tulevat varmasti kovaa meitä vastaan, ennakoi Koivuniemi.

Haka hävisi runkosarjassa SJK:lle 2-4. Vaajala tietää keinot millä SJK tällä kertaa kaatuu.

– Meidän pitää ainakin päästää vähemmän maaleja kuin edelliskerralla. SJK on todella kova joukkue.

eFutisliiga pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja Vaajala janoaa kilpailun voittoa.

– Olisihan se todella hienoa – varsinkin, kun on näin paljon hyviä pelaajia ja joukkueita mukana. Olisi hienoa olla ensimmäinen mestari.

Hakan kaksikko on valmiina tuleviin ratkaisupeleihin.

– Tulee hyvät pelit. Hävisimme SJK:lle edellisen kerran, mutta saimme puolivälieristä hyvän itseluottamuksen, Koivuniemi toteaa.

– Hyvät fiilikset. Lähdetään voittamaan, napauttaa Vaajala.

Hakan ja SJK:n välinen välierä alkaa kello 18.00. Toisessa välieräparissa kohtaavat FC Lahti ja FC Inter. Pronssiottelu alkaa kello 20.00 ja finaali kello 21.00.

eFutisliigaa voit seurata MTV-palvelussa, C Moressa tai Telia TV:ssä.

Hakan esports-joukkueeseen voit tutustua tarkemmin sen omilta sivuilta esports.fchaka.fi

Lisätietoa eFutisliigasta löydät täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT