Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

eFutisliiga käynnistyy marraskuussa – Seurat valitsivat pelaajansa uuteen sarjaan

eFutisliiga pyörähtää käyntiin marraskuun alussa  

eFutisliigan runkosarja käynnistyy 4.marraskuuta. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin joulukuun 15. päivä.

Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka iloitsee uuden sarjan käynnistymisestä.

”Jalkapallon levittäytyminen nyt myös digitaalisille viheriöille on historiallinen kehitysaskel suomalaisessa urheilussa. Saamme käyntiin huipputason kotimaisen eFutisliigan, jossa seurat ovat innolla mukana. Mestaruudesta on luvassa jännittävä taistelu”, Korkka ennakoi.

”Tämä poikkeusaika on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle. eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä”, Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä kuvailee.

 

Veikkausliigan seurat valitsivat kukin Fifa-pelin huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa  

Joukkueisiin on valittu kovia pelaajia. Muun muassa E-jalkapallomaajoukkueen tähti Joona ”Krompe” Vaajala edustaa sarjassa FC Hakaa.

”Pelistä tuli juuri uusi versio, ja kaikki vapaa-aika menee nyt uusien kikkojen opettelussa. Helppoja pelejä ei taida olla yhtään edessä, mutta uskon, että taitomme riittävät kärkisijoihin”, ammattilaisuralle tähtäävä Vaajala puntaroi.

”Todella herkullinen sarja luvassa. HJK on kieltämättä ennakkosuosikki, mutta voittoa lähdemme hakemaan”, Joona Vaajala aprikoi.

Vaajala nousi maan ykköspelaajaksi viime keväänä voitettuaan Fifan epävirallisen suomenmestaruuden, mikä nosti hänet samalla maajoukkueeseen.

 

Lähetykset keskiviikkoisin mtv-palvelusta ja C Moresta 

Viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. Studiolähetykset alkavat kauden aikana keskiviikkoisin kello 18. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.

eFutisliigan kokoonpanot kaudella 2020 

FC Haka: Joona ”Krompe” Vaajala, Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi

FC Honka: Roope Nironen, Jesper Hietarinne

FC Inter Turku: Marvin Gorgees, Kasperi Nevä

FC Lahti: Jeremias Kosamo, Jesper ”Kingfiti” Lagerblom

HIFK: Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen, Niko Koskinen

HJK: Eemeli ”Eemeli” Simpanen, Jesse ”Kossu” Kosamo

IFK Mariehamn: Niklas ”Gallenn02” Gallen ja Arttu ” Arttu641q” Helaseppä

Ilves: Matias ”Masatial” Hänninen, Juuso Tasku

KuPS: Pyry ”PyrdeR6” Rajala, Joel ”Tsouel” Niemelä

RoPS: Ali ”Fantasyali97” Chakir, Topias ”kyllmar21x” Kylliäinen

SJK: Anton ”Anzinho” Korvenaho, Valtteri Kyrö

TPS: Juha Viherkoski, Jere ”JJ22” Jokinen

 

Lisätietoja: 

Ville-Mikko Korkka
Director of Commercial Development, Partnerships and Marketing, Veikkausliiga
ville-mikko.korkka@veikkausliiga.com
+358 50 3202585 

Niklas Segercrantz
Commercial Manager – esports, Telia Finland
niklas.segercrantz@teliacompany.com
+358 40 0344070 

 

Veikkausliiga

Veikkausliiga on suomalaisen jalkapallon miesten pääsarja ja pääsarjan järjestävä organisaatio. Veikkausliigan muodostavat ja sitä hallinnoivat Veikkausliigassa pelaavat kaksitoista eri puolilta Suomea tulevaa seuraa. Veikkausliigan tehtävä on seurojen ja niiden toimintaedellytysten kehittäminen sekä sarjan markkinointi Veikkausliigan aidon ja avoimen arvopohjan mukaisesti.

 

Telia Esports Series

Telia Esports Series on vuonna 2019 perustettu e-urheiluliiga, jota pyörittää viime vuosina perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi kasvanut Telia. Telia Esports Seriesin Counter Strike: Global Offensive- ja League of Legends -sarjoja pelataan ja seurataan innokkaasti PohjoIassa. Sarjan sateenvarjon alla lähetetään myös maailman parasta e-urheilua ESL:ltä.

Telia Esports Seriesin tavoitteena on alusta asti ollut tukea ammattipelaamista, viihdyttää e-sports-ummikkoja ja tehdä samalla Suomesta e-urheilun kärkimaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT