Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Atte Sihvonen siirtyy FC Hakaan – ”Hyvä kahden suunnan pelaaja”

FC Haka on tehnyt kahden vuoden pelaajasopimuksen Atte Sihvosen, 25, kanssa. Monipuolinen Sihvonen pystyy pelaamaan sekä keskikentällä että puolustuksessa.

TPS-kasvatti omaa kokemusta Veikkausliigasta kausilta 2019-20, jolloin hän pelasi RoPS:ssa yhteensä 43 ottelua tehden kaksi maalia. Viime kaudella hän kuului Ykkösen kärkijoukkueisiin lukeutuneen TPS:n avainpelaajiin pelaten yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki ottelut alusta loppuun.

Päävalmentaja Teemu Tainio on tyytyväinen Hakan ensimmäiseen uuteen sopimuspelaajaan.

– Atte on hyvä kahden suunnan pelaaja. Pallovarma kaveri, joka pystyy pelaamaan sekä keskikentän pohjalla että topparina. Häntä mietittiin jo kesällä vähän, mutta silloin se ei ollut vielä mahdollista. Hyvä, että saimme hänet nyt, Haka-koutsi iloitsee.

Sihvosella on selkeä näkemys omista vahvuuksistaan.

– Olen aika rauhallinen pallon kanssa ja mielestäni minulla on hyvä syöttövalikoima. Puolustussuuntaan liikun aika laajasti. Paljon riistoja, pääpalloja ja kaksinkamppailuja, niissä olen aika vahvoilla. Ne ovat ehkä vahvuuteni, kuvailee Sihvonen. 

– Olen pelannut viime kaudet enemmän keskikentällä ja se tuntuu tällä hetkellä luonnistuvan paremmin. Totta kai siellä pelataan mihin valmentaja laittaa.

Hakan hän näkee menestyksekkään historian omaavana, hyvänä ja kehittyvänä seurana, joka on vahvasti matkalla kohti huippua.

– Haka on tietysti perinteikäs seura. Nousun jälkeen se on mennyt koko ajan eteenpäin, vaikkei ylempään loppusarjaan ole vielä päässytkään. Ehkä tällä kaudella on sitten se aika nousta ylempään loppusarjaan.

Jos joukkueen osalta tavoitteet ovat korkealla, niin myös henkilökohtaisesti rima on asetettu ylös.

– Haluan nousta tässä joukkueessa johtavaksi pelaajaksi. Olen 25-vuotias, joten aika kauan tässä on tullut pelattua ja kokemusta on tullut sieltä sun täältä. Haluan nousta täällä avainpelaajaksi ja kokoonpanoon.

Sihvonen vahvistaa pukuhuoneessa myös Varsinais-Suomen osastoa, jota aiemmin on edustanut kunniakkaasti Niklas Friberg. Hakan kapteenistoon kuuluva Friberg on hänelle myös ennestään tuttu pelaaja.

– Hänet olen tuntenut jo monta vuotta, sillä hän on Salosta Turun läheltä. Hän on samaa ikäluokkaa, joten olemme pelanneet nuorena paljon vastakkain ja meillä on aika paljon samaa kaveripiiriä. Muuten on tuttuja kasvoja, muttei sillä tavalla kavereita, urallaan Hakaa vastaan muun muassa RoPS:ssa ja EIF:ssä pelannut Sihvonen kertoo.

Sihvonen oli ensimmäistä kertaa Hakan harjoituksissa torstaina ja pääsee debytoimaan legendaarisessa valkopaidassa perjantaina Hakan kohdatessa harjoitusottelussa FC Lahden. Sihvonen odottaa jo innolla pääsyä tositoimiin.

– Odottavat fiilikset, vaikka tässä on vielä kauden alkuun aikaa. Onneksi joulukuussa on harjoituspelejä vielä, niin pääsee jo pelaamaan kunnolla.

Sihvosen myötä FC Hakalla on kaudelle 2022 koossa nyt 16 sopimuspelaajaa. Ensi viikolla on jo luvassa uusia sopimusuutisia.

FC Hakan sopimuspelaajat:
Mika Hilander, Aatu Hakala, Kalle Kohonen, Seth Saarinen, Eero-Matti Auvinen, Niklas Friberg, Henri Malundama, Topias Listo, Atte Sihvonen, Tino Purme, Donaldo Acka, Oiva Laaksonen, Janne-Pekka Laine, Miro Salminen, Salomo Ojala, Jesse Huhtala

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT