Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Asko Jussila: ”Me haluamme määrätä mitä kentällä tapahtuu”

Ykkösen kausi 2016 jatkuu Hakan osalta sunnuntaina Pietarsaaressa.

Haka ja Jaro ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Keväisessä harjoitusottelussa mätettiin maaleja oikein liukuhihnalta. Tehtiksellä pelatun ottelun voitti lopulta Haka maalein 5-4. Sarjaottelut ovat puolestaan olleet hyvinkin vähämaalisia. Pietarsaaressa jäätiin toukokuussa kokonaan maaleitta, eikä kesäisellä Tehtikselläkään maaleja nähty 1-1-tasapeliä enempää.

Syyskuun alussa valmentajaa vaihtaneen Hakan ensimmäinen ottelu uuden valmennuksen alaisuudessa pelattiin viikko sitten lauantaina, kun KPV vieraili Tehtaan kentällä. Jopa aavistuksen tylsästi liikkeelle lähteneestä ottelusta muodostui lopulta trilleri, joka ei varmasti jättänyt ketään ottelun nähnyttä kylmäksi. KPV johti ottelua tauolla 1-0 ja kuittasi Elias Ahteen 1-1-tasoitusmaalinkin nopeasti uudelleen johtoasemaksi, mutta se ei loppuun asti kestänyt. Tukirenkaan nimikkopelaaja Topi Järvi nimittäin tasoitti ottelun muutama minuutti ennen täyttä aikaa ja juuri, kun 90 minuuttia täyttyi, Elias Ahde iski toistamiseen. Senkin jälkeen tarvittiin vielä yksi maalivahti Joonas Immosen huippupelastus ennen kuin ottelun erotuomari Joni Hyytiä vihelsi pelin päättyneeksi lukemin 3-2.

Hakan tuore päävalmentaja Asko Jussila oli luonnollisesti varsin tyytyväinen voittoon ja tapaan, jolla se tuli.
– Kyllä se KPV-voitto oli iso juttu meille. Jos olisin saanut etukäteen käsikirjoittaa tuon ottelun, niin aika pitkälti juuri noin se olisi edennytkin, Jussila hymyilee.

Sunnuntaina vastaan asettuvan Jaron leirissä kelpaa myös katsella kalenteria taaksepäin. Jaro on niin ikään yksi Ykkösessä kesken kauden valmentajaa vaihtaneista joukkueista, eivätkä tulokset ole jättäneet jossiteltavaa sen suhteen, oliko ratkaisu oikea. Edellisellä kierroksella Jaro haki tyylipuhtaan voiton Oulusta lukemin 3-0. Se oli pohjanmaalaisille jo viides voitto putkeen. Jaron vire on pantu merkille myös Hakan leirissä.
– Ykkösen kuumin jengi meille tulee vastaan. Kova matsi siitä tulee, mutta oman tekemisen kautta me otteluun lähdemme. Mitään catenacciota ei kuitenkaan ole luvassa, vaan me haluamme määrätä, mitä kentällä tapahtuu.

Sarjataulukossa Hakan tilanne parani huomattavasti KPV-voiton myötä. Ennen viikonlopun kierrosta Haka on sarjataulukossa kuudentena 27 pisteen saalillaan. Matkaa nousukarsintaan on 10 pistettä ja putoamiseen kolme pistettä. Seitsemäntenä olevalla GrIFK:lla on kuitenkin mahdollisuus kiilata ainakin hetkeksi Hakan ohi lauantai-iltapäivänä. Jaro on voittoputkensa myötä noussut putoamiskurimuksesta aina nousutaistoon saakka. Tällä hetkellä Jaro on sarjassa neljäntenä kerättyään 20 ottelusta 31 pistettä.

Maistuvan voiton jälkeinen harjoitusviikko on sujunut Hakan leirissä mallikkaasti ja hyvällä asenteella. Valmennusjohto on päässyt pureutumaan myös niihin asioihin, jotka eivät toimineet KPV-ottelussa.
– Palikat alkavat vähitellen löytää paikkansa. Pelin avaaminen, koko joukkueen tiiviys ja kenttäryhmitys ovat asioita, joita olemme käyneet läpi. Vierasvoittoa me lähdemme sunnuntaina hakemaan tiukalla ilmeellä.

Hakan kokoonpanossa on muutama poissaolo ennen sunnuntain ottelua, mutta iskukykyisellä ryhmällä Pietarsaareen lähdetään. Pidempään poissa olevien Tuomas Karjanlahden ja Jesse Ahosen lisäksi sunnuntaille on kaksi muutakin poissaoloa.
– Juho Saarinen on pois loukkaantumisen vuoksi. Chris James on puolestaan sivussa korttitilin täyttymisen takia, Jussila päättää.

Jaro ja Haka kohtaavat Pietarsaaressa sunnuntaina 11.9. kello 18.30 alkavassa ottelussa. Seuraavan kotiottelu pelataan torstaina 15.9. kello 18.30. Vastassa on tuolloin EIF.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT