Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Anton Popovitch muistelee lämmöllä aikoja Hakassa

Koko uransa Valkeakoskella pelannut Anton Popovitch jätti FC Hakan päättyneen kauden jälkeen, kun hän teki KuPS:n kanssa sopimuksen. Vaikka seura vaihtuu, pysyy Haka lähellä Popovitchin sydäntä.

Popovitch aloitti pelaamisen Nappulaliigassa ja nousi aina FC Hakan edustuksen avainpelaajaksi ja toimi myös joukkueen kapteenistossa. Yksi ajanjakso päättyi tämän kauden jälkeen, kun Popovitch lähti hakemaan uusia tuulia KuPS:sta.

– Kaipasin uuteen ympäristöön pelaamaan, uuteen paikkaan asumaan ja uusia virikkeitä. KuPS tuo minulle kaivattua muutosta. En olisi lähtenyt Hakasta ihan vain mihin tahansa seuraan, mutta KuPS tarjoaa uuden ympäristön, joka mahdollistaa kehittymisen, Popovitch kertoo siirtonsa syistä.

Popovitch nousi ensimmäistä kertaa Hakan edustuksen mukaan vuonna 2012, kun Haka putosi Veikkausliigasta. Tuolloin hän oli vasta nuorena juniorina aistimassa tunnelmaa, mutta kahdeksan vuotta myöhemmin hän oli jo joukkueen tärkeimpiä lenkkejä, kun Haka pelasi jälleen Veikkausliigassa.

– Hakasta jää lämpimät muistot. Aika paljon ehti tapahtua sinä aikana, kun Hakassa olin. Taisin tehdä ensimmäisen virallisen sopimukseni vuonna 2015, mutta sitä ennen olin toki treenannut joukkueen kanssa jo monta vuotta. Ristilän Sami nosti minut edustuksen mukaan ensimmäistä kertaa 2012 ja pääsin silloin vähän penkille haistelemaan tunnelmaa.

– Hakan edustuksessa pelaaminen oli pikkupojan unelma silloin, kun aloitin pelaamisen. Oli hienoa toteuttaa se unelma. Vielä, kun joissain peleissä sain pelata kapteeninnauha kädessä, niin tuli tunne, että junnuna on tullut jotain tehtyä oikein, muistelee Popovitch.

Haka-ajan kohokohta osui viime vuoteen, kun pitkään tavoiteltu nousu vihdoin toteutui.

– Paras vuosi oli ehdottomasti viime kausi. Kaikki meni niin nappiin kuin voi vain mennä, kun kuljimme vain voitosta voittoon. Silloin nautti pelaamisesta ja sitä muistelee lämmöllä.

Ykkösen dominoinnin jälkeen Haka lähti korkein odotuksin Veikkausliigakauteen, mutta vaikea alkukausi vesitti haaveet kuuden parhaan joukkoon pääsystä. Vahvan loppukauden ansiosta sarjapaikka kuitenkin säilyi suoraan. Kaudesta jäi Popovitchille kaksijakoiset tunnelmat.

– Kausi oli tavallaan hyvä, mutta myös tavallaan huono. Pelillisesti ja tuloksellisesti kausi oli huono ja kaikki odottivat enemmän. Suomen Cup meni vielä meiltä hyvin. Ennen kautta mietittiin, että pystymmekö pärjäämään liigajoukkueille, mutta Suomen Cup osoitti, että pystyimme pärjäämään. Liiga sitten alkoi huonosti. Kauden alku on tosi tärkeä ja antaa suuntaa. Tavallaan saavutimme minimitavoitteen, kun säilyimme ja se oli hyvä, mutta tavoitteena oli päästä kuuden joukkoon ja sen alitimme pahasti.

Popovitch on nähnyt läheltä Hakan kasvun ja kehityksen kentällä sekä sen ulkopuolella.

– Seura on kyllä kehittynyt tässä vuosien varrella. Kun juniorina tulin edustusjoukkueeseen, niin ajatteli kaiken olevan hyvin eikä silloin tullut keskityttyä mihinkään olosuhteisiin. Junnuna teit vain mitä käskettiin. Vanhempana sitä tulee sitten mietittyä omaa pelaamista ja kehitystä. Esimerkiksi fysiikkajutut ovat menneet paljon eteenpäin ja niihin on keskitytty enemmän. Myös ympäristö on kehittynyt paljon. Uusi halli tuli juuri, Saharassa on uusi alusta ja pukukoppi on viimeisen päälle, joten kyllä Koskissa olosuhteet ovat kohdillaan.

Kauden jälkeen Popovitch halusi kääntää urallaan uuden lehden ja suunnaksi valikoitui toissavuoden mestari ja tämän kauden pronssijoukkue KuPS. Keskikentän pallotaituri sai tuntumaa uuteen joukkueeseen joulukuussa, kun kuopiolaiset palasivat muiden joukkueiden tavoin pariksi viikoksi harjoituksiin.

– Kaikki on mennyt tähän asti loistavasti. Olen tutustun joukkueeseen hyvin ja tuntuu oudolta, että joulukuussa on intoa täynnä. Se johtuu, kun on uusi ympäristö ja uudet ihmiset ympärillä.

KuPS siirtyi myös tietyllä tapaa uuteen aikakauteen, sillä Simo Valakari palkattiin kauden jälkeen uudeksi päävalmentajaksi.

– Olen saanut tosi hyvän kuvan hänestä. Hän on tosi intohimoinen ja se tarttuu myös pelaajiin. Hän on jo ehtinyt antaa ohjeita ja oppia niin futiksesta kuin urheilijan elämästä muutenkin.

Vaikka Popovitchin elämässä on nyt paljon uutta, niin jotain tuttuakin löytyy.

– Kun tulin ensimmäisiin treeneihin, niin pukukopissa paikallani oli paita jossa oli numero 14, eli sama numero säilyy myös KuPS:ssa.

Tällä kaudella Popovitch teki Tehtaan kentällä maalin nimenomaan KuPS:n verkkoon ja tuuletti osumaa komeasti. Mikäli hän osuu ensi kaudella Tehtaan kentällä, voi reaktio olla hieman vaisumpi.

– Nyt sanoisin, etten tuuleta. Teen niin harvoin maaleja, mutta jos sattuisin Tehtiksellä tekemään maalin, niin täytyy yrittää pitää mielessä, etten tuuleta vanhaa seuraa vastaan, Popovitch naureskelee.

Vaikka mies lähtee Hakasta, niin Haka ei välttämättä lähde miehestä. Se pätee myös Popovitchiin.

– Hakaa tulee seurattua tarkasti ja juteltua kavereiden kanssa melkein päivittäin. Kyllä minä Hakan seuraamista jatkan.

 

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT