Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Anton Popovitch ei ota paineita suurista odotuksista – ”Haluan vain nauttia futiksesta”

FC Hakan kauan odotettu paluu Veikkausliigakentille on edessä keskiviikkona, kun Tehtaan kentälle saapuu sarja-avaukseen vieraaksi FC Honka. Keskikenttäpelaaja Anton Popovitch on valmiina alkavan kauden haasteisiin.

Popovitch oli viime kaudella yksi Hakan menestyksen kulmakivistä. Keskikentän pallotaituri oli väläytellyt jo aiempina vuosina, mutta viime kaudella hän puki johtajan nappikset jalkaansa ottaen pelin pyörittämisestä ison vastuun. Popovitchin ja koko joukkueen huippukauden myötä Haka palasi vihdoin takaisin Veikkausliigaan. Samalla Popovitchin nimi on alleviivattu tarkkaan myös Veikkausliigaa seuraavien keskuudessa. Popovitchista povataankin kauden läpimurtopelaajaa.

– En ota siitä mitään paineita, vaan haluan vain nauttia futiksesta ja itsellä sekä joukkueella kulkee tällä hetkellä. Se on pitkäjänteisen työn tulosta. Viime kausi oli tehojen muodossa eteenpäin menoa, mutta pelillisesti hyppäys ei ollut mielestäni niin iso. Pitkäjänteinen työ palkitaan, Popovitch toteaa.

Popovitchin otteet ovat herättäneet kiinnostusta myös laajemmalti, sillä miestä on haastateltu aina valtakunnallisia medioita myöten. Hän antaa mieluummin tekojen puhua puolestaan kentällä.

– Jos minusta puhutaan, niin en välitä siitä. Keskityn vain omaan hommaani. ”Teme” on sanonut, että jos joukkueen peli kulkee, niin siinä samalla yksilöt nousevat esiin. Isoin asia on, että Hakan peli toimii.

Hakan pelatessa Veikkausliigassa edellisen kerran Popovitch pääsi haistelemaan liigatunnelmaa vaihtopenkin puolelta, mutta debyytti jäi vielä tekemättä. Keskiviikkona ensiesiintyminen Veikkausliigassa kuitenkin vihdoin tapahtuu.

– Onhan siitä pitkä aika, kun Haka oli viimeksi Veikkausliigassa ja monta vuotta siihen meni. Mukaan mahtui erilaisia projekteja, mutta onneksi nousu vihdoin tapahtui.

Hakaa on monissa ennakkokaavailuissa veikattu alkavan kauden yllättäjäksi. Popovitch on samoilla linjoilla.

– Minimi on tietenkin sarjapaikka, mutta sellainen hyvä kausi olisi päästä kuuden parhaan joukkoon ylempään loppusarjaan. Paikka eurokentille olisi jo kova juttu.

FC Hakan ja FC Hongan välinen ottelu alkaa kello 18.30. Ottelun lipunmyynti on alkanut vilkkaasti. Lisätietoja lipunmyynnistä löydät täältä.

 

(Kuva: Jussi Rämä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT