Anton Lepolan huikea peli siivitti Hakan kotivoittoon!

FC Haka palasi voittojen tielle kaatamalla Tehtaan kentän perjantai -illassa IFK Mariehamnin 2-0.

Kotijoukkueen kokoonpanossa oli muutama muutos edelliseen otteluun verraten, kun kapteeni Guilherme Morais teki paluun avaukseen pelikieltonsa jälkeen. Lisäksi niin ikään kapteenistoon kuuluva Niklas Friberg oli avauskokoonpanossa tutulla paikallaan Nikolas Talon vierellä. Viime pelissä vasemmalla laidalla avannut Imani Lanquedoc oli loukkaantuneena ja laidoilla avasivat Evangelos Patoulidis sekä Elias Mastokangas, jotka pelasivat aiemmin totutusta poiketen eri laidoilla. Vaihto oli taktisesti äärimmäisen onnistunut, sillä vasemmalla viilettänyt Patoulidis iski ottelun molemmat maalit oikealla jalallaan.

– Havaitsimme viikolla harjoituksissa, että molemmat ajoivat ristikkäisiltä laidoilta hyvin sisään vetopaikoille, joten päätimme kokeilla vaihtaa pelipaikkoja tähän otteluun, Andy Smith taustoitti muutosta pelin jälkeen.

Ensimmäinen osuma syntyi 23. minuutilla ja lähti liikkeelle Mastokankaan oikealta antamasta keskityksestä, mikä kuitenkin leijui kaikkien yli ja pysyi viivaa hipoen juuri ja juuri kentällä. Patouldisi kävi noutamassa pallon itselleen, otti muutaman askeleen kohti keskustaa ja laukoi pelivälineen ehkä hieman yllättäenkin vasempaan ylänurkkaan IFK -puolustuksen välistä.

Belgialaisen toinen osuma syntyi toisen jakson alkuun 53. minuutilla. Laitahyökkääjä poimi IFK:n epäonnistuneen purkupallon itselleen ja laukoi pallon kuudentoista nurkasta kauniisti oikeaan takanurkkaan. Laukaus otti matkalla pienen kimmokkeen IFK -puolustajasta, mikä teki vieraiden maalissa pelanneen Matias Riikosen tehtävästä lähes mahdottoman.

Haka -maalissa Anton Lepola puolestaan teki pieniä ihmeitä, sillä miehen ilmiömäinen peli oli avainasemassa siinä, että pisteet Valkeakoskelle jäivät. Lepolan esitti ottelussa tukun huipputorjuntoja molemmilla jaksoilla ja piti näin viimeisenä lukkona huolen, että edellisten kolmen ottelun painajaismainen oman pään saldo saatiin tänään käännettyä parhaalla mahdollisella tavalla voitoksi!

– Hän teki sen, mitä maaalivahdin pitääkin, Smith virnisti, mutta myönsi toki Lepolan pelanneen huippuottelun.

Lepolan lisäksi päävalmentaja oli tyytyväinen koko joukkueen esitykseen.

– Etenkin ensimmäinen jakso oli meiltä erittäin hyvä. Siinä oli paljon hyviä elementtejä ja kontrolloimme peliä erittäin hyvin. Toisella jaksolla vastustaja loi painetta, mutta tarvittava työ oli tehty ensimmäisellä jaksolla ja meidän piti vain pitää pelin ohjat käsissämme.

– Meillä oli toki mahdollisuus iskeä enemmänkin maaleja ensimmäisellä jaksolla, mutta sitäkin tärkeämpää oli pitää oma pää puhtaana, se teki hyvää itseluottamukselle.

– Ja yleisesti ottaen kolme pistettä on se mikä merkkaa ja sen tänään otimme!